• Science articles

    Θέματα γενικού επιστημονικού ενδιαφέροντος...

    Από τον Einstein έως και το πρώτο λειτουργικό τεχνητό φύλλο με ικανότητα φωτοσύνθεσης...

    Επιστήμη_Science

Νέοι κανόνες επισήμανσης για τα βιολογικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης


Αναζήτηση Θέματος


Οι νέοι κανόνες επισήμανσης για τα βιολογικά προϊόντα στην Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης επίδειξης του νέου λογότυπου της Ε.Ε για τα βιολογικά προϊόντα, ξεκίνησαν να ισχύουν από την 1η Ιουλίου 2010.

Νέο λογότυπο βιολογικών προϊόντων
Το αποκαλούμενο «ευρω-φύλλο» θα είναι πλέον υποχρεωτικό για όλα τα προσυσκευασμένα βιολογικά προϊόντα τα οποία έχουν παραχθεί σε κάποιο από τα κράτη μέλη της ΕΕ και τα οποία ανταποκρίνονται στα απαιτούμενα πρότυπα.

Δίπλα από το σήμα της ΕΕ θα μπορούν να εξακολουθούν να τοποθετούνται και άλλοι ιδιωτικοί, περιφερειακοί ή εθνικοί λογότυποι. Η χρήση του λογότυπου θα είναι προαιρετική για τα μη συσκευασμένα και για τα εισαγόμενα προϊόντα.

Εκτός από τον λογότυπο, στους νέους κανόνες επισήμανσης εντάσσονται επίσης η υποχρεωτική αναγραφή του τόπου παραγωγής των συστατικών του προϊόντος και ο κωδικός αριθμός του οργανισμού ο οποίος επιφορτίζεται με τη διενέργεια των ελέγχων.

Οι φορείς έχουν στη διάθεσή τους διετή μεταβατική περίοδο για να συμμορφωθούν με τους προαναφερθέντες νέους κανόνες επισήμανσης. Μια άλλη αλλαγή έγκειται στην καθιέρωση των κανόνων της ΕΕ για την βιολογική υδατοκαλλιέργεια, για πρώτη φορά.

Το σχέδιο του «ευρω-φύλλου» απεικονίζει τα 12 αστέρια της Ε.Ε σε σχήμα φύλλου πάνω σε πράσινο φόντο, που προβάλλει δύο σαφή μηνύματα στους καταναλωτές: τη φύση και την Ευρώπη. Το σχέδιο καταχωρίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως συλλογικό εμπορικό σήμα. Ο λογότυπος σχεδιάστηκε από τον Γερμανό φοιτητή Dusan Milenkovic και αναδείχθηκε σε ξεκάθαρο νικητή της διαδικτυακής δημοσκόπησης, συνεπεία ενός διαγωνισμού ο οποίος απευθυνόταν στους φοιτητές των καλών τεχνών.

Ο νικητής και οι νικητές του δεύτερου και τρίτου βραβείου θα τιμηθούν από τη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά την επίσημη τελετή απονομής βραβείων που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις19 Ιουλίου 2010. Η τελετή διοργανώνεται κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να συμπέσει με τη διάσκεψη που θα συνέλθει στις 19/20 Ιουλίου με αντικείμενο το μέλλον της κοινής γεωργικής πολιτικής.

Πηγή: ec.europa.eu

σχόλια (0)
Next Next Next
Environment Blogs
Online Marketing
image Blogarama - The Blog Directory iozoo.com
Bloglisting.net - The internets fastest growing blog directory Make Money Blogging blog directory blog search directory
Blog Directory TopBlogDir.blogspot.com button
Monitored by Pingdom
eXTReMe Tracker
 
Related Posts with Thumbnails