• Science articles

    Θέματα γενικού επιστημονικού ενδιαφέροντος...

    Από τον Einstein έως και το πρώτο λειτουργικό τεχνητό φύλλο με ικανότητα φωτοσύνθεσης...

    Επιστήμη_Science

Σε ισχύ ο νέος κανονισμός για τα είδη βιολογικής ιχθυκαλλιέργειας


Αναζήτηση Θέματος


Από την 1η Ιουλίου 2010 τέθηκε σε ισχύ ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός για τα είδη της βιολογικής ιχθυκαλλιέργειας. Ο κανονισμός θέτει τους απαιτούμενους ευρωπαϊκούς όρους για το υδάτινο περιβάλλον παραγωγής, για τις επιπτώσεις σε άλλα είδη, για τον διαχωρισμό των βιολογικών και μη βιολογικών μονάδων παραγωγής και καθορίζει τις συνθήκες ανάπτυξης των ειδών, συμπεριλαμβανομένων και των μέγιστων δεικτών πυκνότητας.

Ιχθυοκαλλιέργειες
Ο κανονισμός επισημαίνει ότι η βιοποικιλότητα πρέπει να γίνεται σεβαστή και απαγορεύει τη χρήση τεχνητών ορμονών στην ωοτοκία. Επίσης, ότι οι οργανικές ζωοτροφές θα πρέπει να χρησιμοποιούνται συμπληρωματικά σε ιχθυοτροφές που προέρχονται από αειφόρο αλιεία. Στο νέο κανονισμό περιέχονται ακόμη ειδικές προβλέψεις για τα όστρακα και τα φύκια.

Υπολογίζεται ότι το 2008 λειτουργούσαν στην Ευρώπη 123 πιστοποιημένες βιολογικές δραστηριότητες ιχθυκαλλιέργειας σε σύνολο 225 παρόμοιων εκμεταλλεύσεων παγκοσμίως. Αυτές αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ήμισυ της παγκόσμιας παραγωγής.

Τα πέντε πρώτα κράτη μέλη ως προς την παραγωγή είναι η Μεγάλη Βρετανία, η Ιρλανδία, η Ουγγαρία, η Ελλάδα και η Γαλλία. Το κορυφαίο είδος είναι ο σολομός.

Δείτε το Νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό

Πηγές: europa.eu , agrotypos.gr

σχόλια (0)
Next Next Next
Environment Blogs
Online Marketing
image Blogarama - The Blog Directory iozoo.com
Bloglisting.net - The internets fastest growing blog directory Make Money Blogging blog directory blog search directory
Blog Directory TopBlogDir.blogspot.com button
Monitored by Pingdom
eXTReMe Tracker
 
Related Posts with Thumbnails