• Science articles

    Θέματα γενικού επιστημονικού ενδιαφέροντος...

    Από τον Einstein έως και το πρώτο λειτουργικό τεχνητό φύλλο με ικανότητα φωτοσύνθεσης...

    Επιστήμη_Science

Σχεδιάστηκε απόλυτα λειτουργικό αντίγραφο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων από... Lego


Αναζήτηση Θέματος


Ο "Μηχανισμός των Αντικυθήρων", ίσως το σημαντικότερο τεχνολογικό επίτευγμα της αρχαιότητας, ενέπνευσε ένα σχεδιαστή που κατόρθωσε να δημιουργήσει ένα λειτουργικό αντίγραφό του με κομμάτια από Lego.

Ένας σχεδιαστής και μηχανικός της "Apple", ο Andrew Carol, προχώρησε στην κατασκευή ενός λειτουργικού αντιγράφου του, χρησιμοποιώντας 1.500 εξειδικευμένα κομμάτια και 110 γρανάζια lego (Lego Technic).

Με βάση τη μορφή των ελληνικών επιγραφών που φέρει χρονολογείται μεταξύ του 150 π.Χ. και του 100 π.Χ., αρκετά πριν από την ημερομηνία του ναυαγίου, το οποίο ενδέχεται να συνέβη ανἀμεσα στο 87 π.Χ. και 63 π.Χ., ανοικτά του νησιού των Αντικυθήρων. Θα μπορούσε να ήταν κατασκευασμένο μέχρι μισόν αιώνα πριν το ναυάγιο ενώ βρίσκεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας, αποτελεί ένα μηχανικό υπολογιστή και όργανο αστρονομικών παρατηρήσεων που παρουσιάζει ομοιότητες με πολύπλοκο ωρολογιακό μηχανισμό.

Από την εποχή της εύρεσής του (1900) έχει εκπλήξει τους επιστήμονες, παγκοσμίως, με την τεχνική πολυπλοκότητά του και το εύρος των γνώσεων που προϋποθέτει.

Ο "Μηχανισμός των Αντικυθήρων" έχει αναδημιουργηθεί πολλές φορές, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που κατασκευάστηκε ένα αντίγραφο από lego, το οποίο μάλιστα λειτουργεί κανονικά.


Πηγές: cosmo.gr , el.wikipedia.org , dailymotion.com


σχόλια (0)
Next Next Next
Environment Blogs
Online Marketing
image Blogarama - The Blog Directory iozoo.com
Bloglisting.net - The internets fastest growing blog directory Make Money Blogging blog directory blog search directory
Blog Directory TopBlogDir.blogspot.com button
Monitored by Pingdom
eXTReMe Tracker
 
Related Posts with Thumbnails