• Science articles

    Θέματα γενικού επιστημονικού ενδιαφέροντος...

    Από τον Einstein έως και το πρώτο λειτουργικό τεχνητό φύλλο με ικανότητα φωτοσύνθεσης...

    Επιστήμη_Science

Stephen Hawking: Ανάγκη εποικισμού του ανθρώπινου είδους σε άλλους πλανήτες τα επόμενα 200 χρόνια


Αναζήτηση Θέματος


Σύμφωνα με το γνωστό μαθηματικό και αστροφυσικό Stephen Hawking το μέλλον του ανθρώπινου είδους βρίσκεται πέρα από τα σύνορα της Γης, ο οποίος σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα του forum «Big Think», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και τις βρετανικές «Telegraph» και «Daily Mail», προειδοποιεί ότι η κατάσταση στη Γη ήδη έχει αρχίσει να γίνεται επικίνδυνη και το μέλλον για τον άνθρωπο αβέβαιο.

Stephen Hawking
Οπως τόνισε, σε περίπτωση που το ανθρώπινο είδος δεν εποικίσει άλλους πλανήτες μέσα στους επόμενους 2 αιώνες, θα εξαφανιστεί, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η μοναδική μας ελπίδα για μακρόχρονη επιβίωση είναι να μην παραμείνουμε προσκολλημένοι στον πλανήτη Γη, αλλά να διαχυθούμε στο Διάστημα».

Σύμφωνα με το συγγραφέα του επιστημονικού βιβλίου «Το Χρονικό του Χρόνου»:
«Εισερχόμαστε σε μια εξαιρετικά επικίνδυνη περίοδο της ιστορίας μας. Βλέπω ότι το ανθρώπινο είδος διατρέχει τεράστιο κίνδυνο. Ο πληθυσμός μας και η χρήση των πεπερασμένων πόρων του πλανήτη Γη αυξάνονται με εκθετικό ρυθμό, παράλληλα με την τεχνική μας ικανότητα να παρεμβαίνουμε και να αλλάζουμε το περιβάλλον προς το καλό ή το κακό. Παρά ταύτα παραμένω αισιόδοξος. Γι’ αυτό είμαι υπέρ των επανδρωμένων αποστολών στο Διάστημα».

Παρότι οπτιμιστής, όπως δηλώνει, οι προβλέψεις του σε αυτή του τη συνέντευξη φαντάζουν εξαιρετικά δυσοίωνες, ιδιαίτερα αυτή στην οποία θεωρεί ότι είναι πολύ πιθανό η ανθρωπότητα να βρεθεί κοντά στη καταστροφή, αφού τα σημαντικά- επικίνδυνα γεγονότα, όπως η κρίση των πυραύλων της Κούβας το 1962 που έφερε την παγκόσμια κοινότητα στο χείλος του πυρηνικού ολέθρου, θα αυξηθούν πιθανότατα μέσα στα επόμενα 100 χρόνια και σχεδόν σίγουρα τα επόμενα 1.000 ή 1.000.0000 χρόνια!

Συγκεκριμένα, ο Stephen Hawking ανέφερε: «Ο γενετικός μας κώδικας φέρει εγωιστικά και επιθετικά ένστικτα, τα οποία στο παρελθόν αποτελούσαν πλεονέκτημα ως προς την επιβίωση. Στο μέλλον όμως, και ιδιαίτερα τα επόμενα 100 ή 1.000 ή και ένα εκατομμύριο χρόνια, δεν θα αρκούν αυτά τα ένστικτα για να αποφύγουμε την καταστροφή. Εάν είμαστε το μόνο ευφυές είδος στον γαλαξία, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα επιβιώσουμε και να συνεχίσουμε. Για να το πετύχουμε αυτό δεν πρέπει να βάλουμε όλα τα αβγά μας σε ένα καλάθι ή καλύτερα σε έναν πλανήτη».

Πηγές: ethnos.gr , inews.gr

σχόλια (0)
Next Next Next
Environment Blogs
Online Marketing
image Blogarama - The Blog Directory iozoo.com
Bloglisting.net - The internets fastest growing blog directory Make Money Blogging blog directory blog search directory
Blog Directory TopBlogDir.blogspot.com button
Monitored by Pingdom
eXTReMe Tracker
 
Related Posts with Thumbnails