• Science articles

    Θέματα γενικού επιστημονικού ενδιαφέροντος...

    Από τον Einstein έως και το πρώτο λειτουργικό τεχνητό φύλλο με ικανότητα φωτοσύνθεσης...

    Επιστήμη_Science

Ξαναβρέθηκε είδος σολομού (black kokanee) που είχε εξαφανιστεί για 70 χρόνια


Αναζήτηση Θέματος


Ένας Ιάπωνας επιστήμονας και η ερευνητική του ομάδα ανέφεραν ότι ανακάλυψαν ένα είδος σολομού που ζει στην Ιαπωνία και τα τελευταία 70 χρόνια το θεωρούσαν εξαφανισμένο είδος.

Black Kokanee, "kunimasu"
Πρόκειται για το είδος "Black Kokanee" (kunimasu, στα ιαπωνικά) που υποτίθεται ότι είχε εξαφανιστεί το 1940. Η εξαφάνισή του είχε συνδεθεί με την κατασκευή υδροηλεκτρικού έργου στη λίμνη που αναπαραγόταν, στο βόρειο μέρος της επαρχίας Akita. Πριν την κατασκευή του έργου, που κατέστησε το νερό πιο όξινο, οι περιβαλλοντικές Αρχές είχαν μεταφέρει 100.000 αυγά του συγκεκριμένου είδους στη λίμνη Saiko, όμως έκτοτε εξαφανίστηκε.

Σύμφωνα με τα νέα επιστημονικά στοιχεία ωστόσο, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Όπως δήλωσε ο δρ. Tetsuji Nakabo, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Κιότο, η ερευνητική του ομάδα εντόπισε τον χαμένο σολομό στη λίμνη Saiko, όπου είχαν μεταφερθεί τα αυγά.

Στα επίσημα αρχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος της Ιαπωνίας, ο σολομός «kunimasu» συγκαταλέγεται στα είδη που έχουν εξαφανιστεί. Μετά την ελπιδοφόρα ανακάλυψη εκπρόσωποι του υπουργείου ανακοίνωσαν ότι θα εξετάσουν το ζήτημα και αν πιστοποιηθεί ότι  το είδος έχει ανακάμψει, τα αρχεία θα αναβαθμιστούν το 2012.

Εκτός από το συγκεκριμένο είδος σολομού, διάφορα είδη οστρακοειδών και φυτών ανακαλύφθηκαν ξανά στην Ιαπωνία ενώ τα θεωρούσαν εξαφανισμένα είδη.

Πηγή: i-live.gr

σχόλια (0)
Next Next Next
Environment Blogs
Online Marketing
image Blogarama - The Blog Directory iozoo.com
Bloglisting.net - The internets fastest growing blog directory Make Money Blogging blog directory blog search directory
Blog Directory TopBlogDir.blogspot.com button
Monitored by Pingdom
eXTReMe Tracker
 
Related Posts with Thumbnails