• Science articles

    Θέματα γενικού επιστημονικού ενδιαφέροντος...

    Από τον Einstein έως και το πρώτο λειτουργικό τεχνητό φύλλο με ικανότητα φωτοσύνθεσης...

    Επιστήμη_Science

Το πρώτο "πράσινο" ψυγείο με μηδενική κατανάλωση ενέργειας - Bio Robot Refrigerator


Αναζήτηση Θέματος


Πρόκειται για το «Bio Robot Refrigerator», που περιλαμβάνει μια πράσινη ζελώδη ουσία βιοπολυμερών και διατηρεί τα τρόφιμα σε χαμηλές θερμοκρασίες αξιοποιώντας τη φωταύγεια.

Η καινοτομία του συνίσταται στο ότι δεν έχει μηχανή και δεν λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα. Είναι ένα ψυγείο «μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης», το οποίο σχεδιάστηκε απ' τον Yuriy Dmitriev.

Όταν τα τρόφιμα τοποθετηθούν στο «πράσινο ψυγείο», το ζελέ αγκαλιάζει τα προϊόντα, δημιουργώντας ένα περίβλημα για το καθένα ξεχωριστά.

Σε ό,τι αφορά τα πλεονεκτήματα της πρωτότυπης αυτής συσκευής, ο σχεδιαστής της επισημαίνει ότι είναι μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης, δεν κάνει θόρυβο και καταλαμβάνει τέσσερις φορές λιγότερο χώρο συγκριτικά με ένα κανονικό ψυγείο, διαθέτοντας ωστόσο μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους.

Πέραν αυτού, το «πράσινο ψυγείο» δεν έχει πόρτες, μπορεί να τοποθετηθεί κάθετα ή οριζόντια και θεωρείται πολύ πρακτικό καθώς είναι εύκολο, να δει κανείς, ποιά είναι τα τρόφιμα που περιλαμβάνει και σε ποιό σημείο ακριβώς βρίσκονται.

Μπορεί να μη γνωρίζουμε τι χρειάζεται για να καθαριστεί αυτό το ψυγείο ή πώς μπορεί κανείς να «βολέψει» τα τρόφιμα μέσα στο πράσινο ζελεδάκι, ωστόσο η μηδενική κατανάλωση ενέργειας είναι αρκετά δελεαστική...

"Πράσινο" ψυγείο με μηδενική κατανάλωση ενέργειας

Πηγές: ecofriend.org , milamouprasina.gr

σχόλια (0)
Next Next Next
Environment Blogs
Online Marketing
image Blogarama - The Blog Directory iozoo.com
Bloglisting.net - The internets fastest growing blog directory Make Money Blogging blog directory blog search directory
Blog Directory TopBlogDir.blogspot.com button
Monitored by Pingdom
eXTReMe Tracker
 
Related Posts with Thumbnails