• Science articles

    Θέματα γενικού επιστημονικού ενδιαφέροντος...

    Από τον Einstein έως και το πρώτο λειτουργικό τεχνητό φύλλο με ικανότητα φωτοσύνθεσης...

    Επιστήμη_Science

Εορτασμός για τα 90 χρόνια από την ίδρυση του ΓΠΑ


Αναζήτηση Θέματος


Στις 15 Ιουνίου 2010, στις 7.00 μ.μ., στην αίθουσα Τελετών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, επί της Ιεράς Οδού αρ. 75, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια θα εορταστούν τα 90 χρόνια από την ίδρυση του Ιδρύματος.

90 χρόνια από την ίδρυση του ΓΠΑ
Οι προσκεκλημένοι, θα έχουν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία του ΓΠΑ, στο Γεωργικό Μουσείο και να περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις του οι οποίες βρίσκονται δύο βήματα από τον σταθμό του Κεραμικού στο Γκάζι, σε ένα χώρο ανάσας πρασίνου και πολιτισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών:

«Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου κ. Νικόλαος Αλιβιζάτος με θέμα: Ο Ελευθέριος Βενιζέλος και η ίδρυση της Ανωτάτης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών (1920). Από το έτος ιδρύσεως του, το 1920 και μέχρι το 1989 ως Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, τρίτο σε παλαιότητα ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας, λειτουργεί αδιαλείπτως σε πανεπιστημιακό πάρκο εκτάσεως 250 στρεμμάτων όπου προσέρχονται και εργάζονται καθημερινά 3.000 φοιτητές, άνω των 200 διδασκόντων και εκατοντάδες ερευνητών και μελών της διοίκησής του. Οι χιλιάδες απόφοιτοί του υπήρξαν ανέκαθεν οι στυλοβάτες του ραγδαίου γεωργικού εκσυγχρονισμού της χώρας, ως εισηγητές και εφαρμοστές επιστημονικών και τεχνολογικών καινοτομιών, οι οποίες με την αρωγή της πολιτείας και τον αέναο μόχθο των αγροτών μας, αναβάθμισαν τη ζωή στην ύπαιθρο και κατέστησαν αυτάρκη σε πρώτες ύλες, τρόφιμα και ποτά την Ελλάδα. Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο σήμερα, παρέχοντας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, γενικές γνώσεις και ειδικεύσεις στις επιστήμες της φυτικής, ζωικής παραγωγής και υδατοκαλλιεργειών, στη βιοτεχνολογία, στα τρόφιμα και τη διατροφή, στην αξιοποίηση των φυσικών πόρων και τη γεωργική μηχανική καθώς και στην αγροτική οικονομία και ανάπτυξη, επιδιώκει, συγχρόνως, την αριστεία μέσω διεθνών συνεργασιών και εκπονώντας εκατοντάδες προγράμματα βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας».


σχόλια (0)
Next Next Next
Environment Blogs
Online Marketing
image Blogarama - The Blog Directory iozoo.com
Bloglisting.net - The internets fastest growing blog directory Make Money Blogging blog directory blog search directory
Blog Directory TopBlogDir.blogspot.com button
Monitored by Pingdom
eXTReMe Tracker
 
Related Posts with Thumbnails