• Science articles

    Θέματα γενικού επιστημονικού ενδιαφέροντος...

    Από τον Einstein έως και το πρώτο λειτουργικό τεχνητό φύλλο με ικανότητα φωτοσύνθεσης...

    Επιστήμη_Science

2009: Η ΠΙΟ ΘΕΡΜΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΠΟΛΟ


Αναζήτηση Θέματος



Το έτος 2009 αποτέλεσε το θερμότερο έτος για το Νότιο Πόλο, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία τα οποία δημοσιεύτηκαν από τον επιστημονικό σταθμό «Amundsen-Scott».

H μέση θερμοκρασία που διαμορφώθηκε ήταν μείον 47,9 βαθμοί Κελσίου, η υψηλότερη που έχει καταγραφεί από το 1957. Το προηγούμενο ρεκόρ κατεγράφη το 2002 (μείον 48 βαθμοί Κελσίου). Μάλιστα, το έτος 2009 ήταν το δεύτερο θερμότερο έτος παγκοσμίως. Σύμφωνα με τη NASA, η θερμότερη χρονιά που έχει καταγραφεί από το 1800 ήταν το έτος 2005 με τη υψηλότερη μέση ετήσια θερμοκρασία.

Μέχρι στιγμής, ο Νότιος Πόλος έχει βιώσει δύο χειμώνες χωρίς το θερμόμετρο να πέσει κάτω από τους μείον 73 βαθμούς Κελσίου, γεγονός ιδιαιτέρως ανησυχητικό.

Ο ανθρώπινος παράγοντας με τις δραστηριότητές του έχει οδηγήσει σε σημαντική επιβάρυνση του περιβάλλοντος, προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο, εκτός των άλλων, την αύξηση της μέσης ετήσιας θερμοκρασίας της Γης.

Σύμφωνα με πρόσφατες επιστημονικές μετρήσεις, βάσει των στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί τα τελευταία χρόνια, δείχνουν ότι οι ρυθμοί τήξης των πάγων στην Ανταρκτική και στην Αρκτική ολοένα και αυξάνονται. Μάλιστα, για τα επόμενα χρόνια, προβλέπεται ότι οι πάγοι κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, ιδιαίτερα για την Αρκτική, θα ελαχιστοποιηθούν ή ίσως και να εξαφανιστούν εντελώς.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, σε συνδυασμό και με την τήξη των πάγων της Γροιλανδίας, να αυξηθεί το όριο της στάθμης της θάλασσας, προκαλώντας, με αυτόν τον τρόπο, μεγάλες καταστροφές.

Πηγή: FoxNews


σχόλια (0)
Next Next Next
Environment Blogs
Online Marketing
image Blogarama - The Blog Directory iozoo.com
Bloglisting.net - The internets fastest growing blog directory Make Money Blogging blog directory blog search directory
Blog Directory TopBlogDir.blogspot.com button
Monitored by Pingdom
eXTReMe Tracker
 
Related Posts with Thumbnails