• Science articles

    Θέματα γενικού επιστημονικού ενδιαφέροντος...

    Από τον Einstein έως και το πρώτο λειτουργικό τεχνητό φύλλο με ικανότητα φωτοσύνθεσης...

    Επιστήμη_Science

US Educational Trip 2013: Επίσκεψη φοιτητών σε κορυφαία παγκόσμια πανεπιστήμια


Αναζήτηση ΘέματοςΟι σύλλογοι ελλήνων φοιτητών των πανεπιστημίων Stanford (Hell.A.S), Berkeley (Hestia), MIT (HSA of MIΤ), Georgia Tech (Georgia Tech Hellenic Society), και το Corallia, ανακοινώνουν τη διοργάνωση, για τέταρτη συνεχή χρονιά, του προγράμματος Y-Educational Trip που θα πραγματοποιηθεί 5 - 13 Απριλίου 2013.

US Educational Trip 2013
Το 4ο Y-Educational Trip υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας Sunlight, ενώ διευρύνεται ακόμα περισσότερο, τόσο με τη συμμετοχή για πρώτη φορά του φοιτητικού συλλόγου Georgia Tech Hellenic Society, καθώς και με τον αριθμό των συμμετεχόντων/ουσών φοιτητών/τριών, που θα ανέλθει σε είκοσι από δεκαεπτά στην προηγούμενη διοργάνωση.

Σκοπός του Προγράμματος

Το Y-Educational Trip δίνει την ευκαιρία σε φοιτητές και φοιτήτριες από ελληνικά πανεπιστήμια να επισκεφθούν κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα παγκοσμίως και να εφοδιαστούν με νέες ιδέες και γνώσεις, που θα μπορέσουν να εφαρμόσουν και να αξιοποιήσουν στο δικό τους ακαδημαϊκό περιβάλλον με την επιστροφή τους.

Οι φοιτητές και φοιτήτριες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα, διαλέξεις και σεμινάρια, σύμφωνα με τα ακαδημαϊκά τους ενδιαφέροντα, να επισκεφθούν τεχνολογικές εταιρείες αιχμής και ερευνητικά κέντρα στη Silicon Valley, στο San Francisco, στη Βοστώνη και στην Ατλάντα, με κύριο στόχο την ανάδειξη της αλληλεπίδρασης των πανεπιστημίων με τα οικοσυστήματα καινοτομίας που στηρίζουν την πρωτοπορία τους, και να αποκομίσουν γνώσεις και πρακτικές, τις οποίες μπορούν να εφαρμόσουν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Ελπίδα όλων όσων συμβάλλουν στην υλοποίηση του 4ο Y-Educational Trip και όραμα του Corallia είναι οι φοιτητές και φοιτήτριες που θα λάβουν μέρος, να επιστρέψουν με μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για την εκπαίδευση, με ιδέες και προτάσεις για το πώς μπορούν τα ελληνικά πανεπιστήμια να αναπτυχθούν, καθώς και να δώσουν οι ίδιοι μια ώθηση στους συμφοιτητές τους να δράσουν και να ανατρέψουν την υπάρχουσα ακαδημαϊκή πραγματικότητα.

Διαδικασία Υποβολής και Αξιολόγησης

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση έως τις 22 Φεβρουαρίου 2013, συμπληρώνοντας βασικές πληροφορίες, δίνοντας σύντομες γραπτές απαντήσεις σε τέσσερα ερωτήματα και επισυνάπτοντας βίντεο μεγίστης διάρκειας τριών λεπτών, στο οποίο θα πρέπει να αναπτύξουν ένα ή όλα από τα ερωτήματα που περιλαμβάνονται στην αίτηση. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι φοιτητές/-τριες που βρίσκονται στο 2ο ή 3ο έτος των σπουδών τους (το ίδιο ισχύει και για τις πολυτεχνικές σχόλες με 5ετή φοίτηση).

Την επιλογή των φοιτητών και φοιτητριών που θα συμμετάσχουν στο 4ο Y-Educational Trip θα κάνουν τα μέλη των ελληνικών φοιτητικών συλλόγων των συμμετεχόντων πανεπιστημίων, βάσει των κριτηρίων που αναφέρονται στους όρους συμμετοχής.

Για την αξιολόγηση θα ληφθούν υπόψη η ηλεκτρονική αίτηση και το βίντεο (που είναι αναπόσπαστο μέρος της) καθώς και συνέντευξη στα αγγλικά με επιλαχόντες υποψηφίους όπου να συζητηθούν οι ιδέες των υποψηφίων ως προς τη δράση τους για τη βελτίωση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντός τους και βάσει αυτών θα γίνει η τελική επιλογή των 20 φοιτητών και φοιτητριών που θα συμμετάσχουν στο 4ο Y-Educational Trip.

Κόστος

Το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων, μετ’ επιστροφής από το πλησιέστερο αεροδρόμιο διαμονής των συμμετεχόντων φοιτητών προς San Francisco, Βοστώνη ή Ατλάντα θα καλυφθεί από την εταιρεία Sunlight, η οποία για 2η συνεχή χρονιά υποστηρίζει το Πρόγραμμα. Δεν απαιτούνται έξοδα διαμονής, καθώς οι συμμετέχοντες θα φιλοξενηθούν από φοιτητές και μέλη των συλλόγων, ωστόσο καλούνται να καλύψουν κάποια έξοδα κατά τη διάρκεια της διαμονής τους, όπως μεταφορικά, διατροφή, κ.τ.λ., τα οποία εκτιμάται ότι θα κυμανθούν στα 200-300 ευρώ περίπου ανά άτομο.

Όροι συμμετοχής - Ηλεκτρονική αίτηση

Πηγή: useducationaltrip.blogspot.gr , AgroGreco

σχόλια (0)
Next Next Next
Monitored by Pingdom
eXTReMe Tracker
 
Related Posts with Thumbnails