Βιβλιοπαρουσίαση: Εφαρμογές των Ενεργών Μικροοργανισμών στη Γεωργία
Αναζήτηση Θέματος
Ενεργοί Μικροοργανισμοί (EM), ωφέλιμα έντομα και τοπική γνώση μπορούν να αποτελέσουν τις αναγεννητικές δυνάμεις της Ελληνικής γεωργίας.
Γεώργιος Α. Δαουτόπουλος (Καθ. Γεωπονίας ΑΠΘ) |
Το βιβλίο ξεκινά με μια μικρή εισαγωγή σε θέματα εδαφολογίας διότι το έδαφος παίζει κυρίαρχο ρόλο σε αυτήν τη τεχνολογία. Επομένως, ο κάθε παραγωγός προϊόντων τροφής και εφαρμοστής της νέας τεχνολογίας, πρέπει να έχει βασικές γνώσεις εδαφολογίας.
Το δεύτερο κεφάλαιο μας εισάγει στο ρόλο των μικροοργανισμών και στα προϊόντα των ενεργών μικροοργανισμών (ΕΜ) που κυκλοφορούν και πώς παρασκευάζονται για εφαρμογές στη γεωργία.
Στο τρίτο κεφάλαιο, καταγράφονται οι μορφές γεωργίας που ασκούνται σήμερα σε μια προσπάθεια να καταδειχθούν τα αδιέξοδα της σημερινής χημικής γεωργίας και να συνδεθούν οι πολλές μορφές γεωργίας που έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα τελευταία 30 χρόνια, σε μια προσπάθεια να δώσουν έναν νέο τρόπο παραγωγής της τροφής πιο συμβατό με τη μακροχρόνια επιβίωση του ανθρώπινου γένους.
Στο τέταρτο κεφάλαιο, γίνεται προσπάθεια σκιαγράφησης του μέλλοντος της γεωργίας καλώντας κάθε παραγωγό τροφής να αρχίσει να υιοθετεί μέτρα που σταδιακά θα τον οδηγήσουν στην άσκηση μιας αειφορικής γεωργίας.
Στο πέμπτο και τελευταίο κεφάλαιο, δίνονται οδηγίες εφαρμογής των ενεργών μικροοργανισμών σε βασικούς κλάδους της φυτικής παραγωγής.
Κλείνοντας, δίνονται οδηγίες καλλιέργειας για ένα νέο πολυδύναμο φυτό που μπορεί να καλλιεργηθεί στη χώρα μας και να ωφεληθεί από τους Ενεργούς Μικροοργανισμούς (EM).
Το Γκότζι ή Κινέζικη σταφίδα.
Το Γκότζι ή Κινέζικη σταφίδα.
Συγγραφέας: Γεώργιος Α. Δαουτόπουλος, Καθηγητής Γεωπονίας Α.Π.Θ.
Στοιχεία επικοινωνίας:
- Τηλ.: 2310-673959
- email: daoutop@agro.auth.gr