• Science articles

    Θέματα γενικού επιστημονικού ενδιαφέροντος...

    Από τον Einstein έως και το πρώτο λειτουργικό τεχνητό φύλλο με ικανότητα φωτοσύνθεσης...

    Επιστήμη_Science

Βιβλιοπαρουσίαση: Εφαρμογές των Ενεργών Μικροοργανισμών στη Γεωργία


Αναζήτηση Θέματος


Ενεργοί Μικροοργανισμοί (EM), ωφέλιμα έντομα και τοπική γνώση μπορούν να αποτελέσουν τις αναγεννητικές δυνάμεις της Ελληνικής γεωργίας.

Γεώργιος Α. Δαουτόπουλος
(Καθ. Γεωπονίας ΑΠΘ)
Μιας γεωργίας που θα αναστήσει τη μεσογειακή δίαιτα και με τις ντόπιες ποικιλίες, τα παραδοσιακά φαγητά και τα πολιτισμικά μνημεία (παλαιότερα και νεότερα), θα δώσει μια δυναμική και μη αντιγραφόμενη ποιότητα και ταυτότητα στον Ελληνικό τουρισμό.

Το βιβλίο ξεκινά με μια μικρή εισαγωγή σε θέματα εδαφολογίας διότι το έδαφος παίζει κυρίαρχο ρόλο σε αυτήν τη τεχνολογία. Επομένως, ο κάθε παραγωγός προϊόντων τροφής και εφαρμοστής της νέας τεχνολογίας, πρέπει να έχει βασικές γνώσεις εδαφολογίας.

Το δεύτερο κεφάλαιο μας εισάγει στο ρόλο των μικροοργανισμών και στα προϊόντα των ενεργών μικροοργανισμών (ΕΜ) που κυκλοφορούν και πώς παρασκευάζονται για εφαρμογές στη γεωργία.

Στο τρίτο κεφάλαιο, καταγράφονται οι μορφές γεωργίας που ασκούνται σήμερα σε μια προσπάθεια να καταδειχθούν τα αδιέξοδα της σημερινής χημικής γεωργίας και να συνδεθούν οι πολλές μορφές γεωργίας που έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα τελευταία 30 χρόνια, σε μια προσπάθεια να δώσουν έναν νέο τρόπο παραγωγής της τροφής πιο συμβατό με τη μακροχρόνια επιβίωση του ανθρώπινου γένους.

Στο τέταρτο κεφάλαιο, γίνεται προσπάθεια σκιαγράφησης του μέλλοντος της γεωργίας καλώντας κάθε παραγωγό τροφής να αρχίσει να υιοθετεί μέτρα που σταδιακά θα τον οδηγήσουν στην άσκηση μιας αειφορικής γεωργίας.

Στο πέμπτο και τελευταίο κεφάλαιο, δίνονται οδηγίες εφαρμογής των ενεργών μικροοργανισμών σε βασικούς κλάδους της φυτικής παραγωγής.

Κλείνοντας, δίνονται οδηγίες καλλιέργειας για ένα νέο πολυδύναμο φυτό που μπορεί να καλλιεργηθεί στη χώρα μας και να ωφεληθεί από τους Ενεργούς Μικροοργανισμούς (EM).
Το
Γκότζι ή Κινέζικη σταφίδα.

Συγγραφέας: Γεώργιος Α. Δαουτόπουλος, Καθηγητής Γεωπονίας Α.Π.Θ.

Στοιχεία επικοινωνίας:

σχόλια (0)
Next Next Next
Environment Blogs
Online Marketing
image Blogarama - The Blog Directory iozoo.com
Bloglisting.net - The internets fastest growing blog directory Make Money Blogging blog directory blog search directory
Blog Directory TopBlogDir.blogspot.com button
Monitored by Pingdom
eXTReMe Tracker
 
Related Posts with Thumbnails