• Science articles

    Θέματα γενικού επιστημονικού ενδιαφέροντος...

    Από τον Einstein έως και το πρώτο λειτουργικό τεχνητό φύλλο με ικανότητα φωτοσύνθεσης...

    Επιστήμη_Science

Ημερίδα: Η καλλιέργεια του μύρτιλλου - Δυνατότητες και προοπτικές


Αναζήτηση Θέματος


Στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου - Campus Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στα Ιωάννινα, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα:
"Η καλλιέργεια του μύρτιλλου - Δυνατότητες και προοπτικές"
Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 10.00 π.μ. έως 13.00 μμ.
Διοργάνωση: SymAgro

Πρόγραμμα Ημερίδας:
Vaccinium corymbosum
(Μύρτιλλο, Blueberry)
  • 09:15-10:00: Προσέλευση συμμετεχόντων, εγγραφές, παραλαβή του φακέλου της ημερίδας. Γνωριμία με τους ομιλητές της ημερίδας.
  • 10:00-10:15: Καλωσόρισμα. Στοιχεία για την καλλιέργεια του μύρτιλλου στην Ευρώπη και τον κόσμο. Σκοπός της ημερίδας. Ομιλητής: Κωνσταντίνος Καρράς, Οικονομολόγος - διαχειριστής της SymAgro.
  • 10:15-10:45: Η βιολογία του μύρτιλλου και η καλλιέργειά του στον κόσμο. Βασικές αρχές και τεχνικές της καλλιέργειας του (προετοιμασία εδάφους, ζιζανιοκτονία, άρδευση, κλάδεμα, συγκομιδή, κ.τ.λ.). Ομιλητής: Κάσσανδρος Γάτσιος, Γεωπόνος, ειδικός στις καινοτόμες εναλλακτικές καλλιέργειες, συνεργάτης της SymAgro.
  • 10:45-11:00: Η πορεία της καλλιέργειας του μύρτιλλου στην Ελλάδα μέχρι σήμερα. Οι κυριότερες ποικιλίες του μύρτιλλου κατάλληλες για την Ελλάδα. Ομιλητής: Σπύρος Μπίμπος, Γεωπόνος της SymAgro.
  • 11:00-11:15: Προετοιμασία εδάφους και η λίπανση του μύρτιλλου (βιολογική λίπανση, αντιμετώπιση τροφοπενιών, κ.τ.λ.). Ομιλητής: Γιώργος Καρράς. Γεωπόνος, Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΙ Ηπείρου.
11:15-11:45: Διάλειμμα - Καφές
  • 11:45-12:15: Η φυτοπροστασία του μύρτιλλου. Αντιμετώπιση των εχθρών και των ασθενειών. Βιολογική αντιμετώπιση.Ομιλητής: Γιώργος Πατακιούτας, Γεωπόνος-Φυτοπαθολόγος, Επίκουρος Καθηγητής ΤΕΙ Ηπείρου.
  • 12:15-12:30: Η μεταποίηση του μύρτιλλου και η διατροφική του αξία. Ομιλητής: Ζελοβίτης Ιωάννης, Γεωπόνος, Δρ. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
  • 12:30-12:45: Οικονομικά στοιχεία της καλλιέργειας του μύρτιλλου. Χρήσεις και οι προοπτικές της εμπορίας του. Ομιλητής: Κάσσανδρος Γάτσιος, Γεωπόνος, ειδικός στις καινοτόμες εναλλακτικές καλλιέργειες, συνεργάτης της SymAgro.
  • 12:45-13:00: Συζήτηση - Ερωτήσεις στους συμμετέχοντες ομιλητές.
  • 13:00: Λήξη της Ημερίδας.
Ποσό συμμετοχής: 15 ευρώ (€) ανά άτομο.

Περισσότερες πληροφορίες

Πηγή: symagro.com

σχόλια (0)
Next Next Next
Environment Blogs
Online Marketing
image Blogarama - The Blog Directory iozoo.com
Bloglisting.net - The internets fastest growing blog directory Make Money Blogging blog directory blog search directory
Blog Directory TopBlogDir.blogspot.com button
Monitored by Pingdom
eXTReMe Tracker
 
Related Posts with Thumbnails