• Science articles

    Θέματα γενικού επιστημονικού ενδιαφέροντος...

    Από τον Einstein έως και το πρώτο λειτουργικό τεχνητό φύλλο με ικανότητα φωτοσύνθεσης...

    Επιστήμη_Science

Συνέδριο: Βιολογική γεωργία και αγρο-οικο-τουρισμός στη Μεσόγειο


Αναζήτηση Θέματος


Το Agribiomediterraneo-IFOAM (ΑΒΜ), το Mεσογειακό παράρτημα της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Κινημάτων Βιολογικής Γεωργίας (IFOAM), διοργανώνει συνέδριο με θέμα:
«Βιολογική γεωργία και αγρο-οικοτουρισμός στη Μεσόγειο»
16-18 Σεπτεμβρίου 2011, Ζάκυνθος

Ο κύριος στόχος του συνεδρίου είναι να αναδειχθεί, να γίνει κατανοητός και να ενισχυθεί αφενός ο ρόλος της βιολογικής γεωργίας και αφετέρου ο σύνδεσμος μεταξύ αγρο-οικο-τουρισμού και βιολογικής γεωργίας.

Έτσι θα αποτελέσει τον κεντρικό πυλώνα, όχι μόνο για την ανάπτυξη της πολυλειτουργικότητας, τη διαφοροποίηση των καλλιεργειών και την προστασία της βιοποικιλότητας, αλλά ταυτόχρονα θα συμβάλλει στη στήριξη των τοπικών αγορών και στην προώθηση των τοπικών και εποχιακών προϊόντων, με άμεσο κοινωνικο-οικονομικό όφελος τόσο για τους γεωργούς όσο και για τους καταναλωτές. Παράλληλα, θα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και στην εκπαίδευση για τη βιολογική γεωργία.

Το Συνέδριο θα καλύψει θεματικά πεδία τα οποία σχετίζονται με: τη βιολογική γεωργία, τον αγρο-οικοτουρισμό, τη βιοποικιλότητα, τις προστατευόμενες περιοχές, την πολυλειτουργικότητα, τις απευθείας πωλήσεις, τη γαστρονομία, την περιβαλλοντική εκπαίδευση, τη βιο- αρχιτεκτονική, τα οφέλη για την υγεία, το νομικό πλαίσιο, την πράσινη οικονομία, τον αγρο-οικοτουρισμό, την αξιολόγηση και την πιστοποίησή του και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η βιολογική γεωργία έχει μια διαδραστική σχέση με το αγρο-οικοτουρισμό και την αειφορική ανάπτυξη. Η ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών σε περιφερειακό επίπεδο, όπως η Μεσόγειος, θα μπορούσε να ενισχύσει μια ανεξάρτητη και ισχυρή οικονομία και ανάπτυξη.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν ειδικοί επιστήμονες για τις θεματικές ενότητες που προαναφέρθηκαν. Επιπλέον, έχουν επιλεχθεί ως εισηγητές, επιστήμονες από πανεπιστήμια, ειδικοί από εμπλεκόμενοι φορείς και οργανισμούς από τον κλάδο της βιολογικής γεωργίας.

Ενδεικτικά αναφέρονται τα ακόλουθα ονόματα: Χαρίκλεια Μινώτου (Ελλάδα), Karen Hoberg (Ισπανία), Drazen Lusic (Κροατία), Aktham Badran (Παλαιστίνη), Fabio Piccioli (Ιταλία), Paola Migliorini (Ιταλία), Guy Rilov (Ισραήλ), Yousri Hasrem (Αίγυπτος), Markus Abenz (Γερμανία), Ranko Tradic (Κροατία). Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η Αγγλική.

Στα πλαίσια του συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί και η 6η Γενική Συνέλευση του Μεσογειακού Τμήματος της IFOAM - AgriBioMediterraneo, στις 17 Σεπτεμβρίου 2011, καθώς και η τελική συνάντηση του προγράμματος BIOLMED.

Το συνέδριο διοργανώνεται από τον οργανισμό ΔΗΩ, υποστηρίζεται από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, το WWF Ελλάς, συμμετέχει η IFOAM καθώς και άλλοι ελληνικοί και διεθνείς φορείς.

Περισσότερες πληροφορίες για το IFOAM - AgriBioMediterraneo: www.ifoam.org

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο: www.abmconference2011.org

σχόλια (0)
Next Next Next
Environment Blogs
Online Marketing
image Blogarama - The Blog Directory iozoo.com
Bloglisting.net - The internets fastest growing blog directory Make Money Blogging blog directory blog search directory
Blog Directory TopBlogDir.blogspot.com button
Monitored by Pingdom
eXTReMe Tracker
 
Related Posts with Thumbnails