• Science articles

    Θέματα γενικού επιστημονικού ενδιαφέροντος...

    Από τον Einstein έως και το πρώτο λειτουργικό τεχνητό φύλλο με ικανότητα φωτοσύνθεσης...

    Επιστήμη_Science

Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός - Δήμητρα: Δημόσια διαβούλευση για τη σύστασή του


Αναζήτηση Θέματος


Η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για τη σύσταση του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα», μέσω της συγχώνευσης των εποπτευόμενων φορέων ΕΘΙΑΓΕ, ΟΓΕΕΚΑ-ΔΗΜΗΤΡΑ, ΟΠΕΓΕΠ και ΕΛΟΓΑΚ θα είναι σε δημόσια διαβούλευση έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2011.

Οργανισμός "Δήμητρα":
Δημόσια διαβούλευση
Σύμφωνα με όσα προβλέπει το σχέδιο νόμου στο πλαίσιο της διοικητικής διάρθρωσης του Οργανισμού συνιστώνται επτά Περιφερειακές Διευθύνσεις με έδρα σε Αθήνα, Λάρισα, Ιωάννινα, Πάτρα, Πειραιά, Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη. Οι Προϊστάμενοι των Περιφερειακών Διευθύνσεων ασκούν οικονομικό έλεγχο και εποπτεία στα Ινστιτούτα Εφαρμοσμένης Αγροτικής Έρευνας της οικείας Περιφερειακής Διεύθυνσης και συντονίζουν το διενεργούμενο ερευνητικό, εκπαιδευτικό και ελεγκτικό έργο στη περιοχή ευθύνης τους.

Ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «Δήμητρα», στελεχώνεται από ερευνητές των οποίων οι οργανικές θέσεις ορίζονται σε 200, από υπαλλήλους Ανώτατης Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, των οποίων οι οργανικές θέσεις ορίζονται σε 500 και από υπαλλήλους Διοικητικής και Τεχνικής Υποστήριξης δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης, των οποίων οι οργανικές θέσεις ορίζονται σε τριακόσιες 300.

Γεωργικές Σχολές

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, με Προεδρικό Διάταγμα που θα εκδοθεί μετά από πρόταση των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων μπορεί να ιδρύεται μέχρι μια Γεωργική Σχολή σε κάθε Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση ως Δημόσιο Αγροτικό Τεχνολογικό Λύκειο, τριετούς φοίτησης, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σκοπός των Γεωργικών Σχολών είναι η επαγγελματική εκπαίδευση των νέων αγροτών, οι οποίοι έχουν αποφοιτήσει από το τριτάξιο Γυμνάσιο. Ο παρεχόμενος από τις Γεωργικές Σχολές τίτλος σπουδών ενσωματώνει το Απολυτήριο του Τεχνολογικού Λυκείου, το Πράσινο Πιστοποιητικό στις αντίστοιχες με το γνωστικό πεδίο της Σχολής ειδικότητες του πρωτογενούς τομέα και αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την επιδότηση πρώτης εγκατάστασης για νέους αγρότες. Επιπλέον, σε κάθε Περιφερειακή Διεύθυνση του Οργανισμού συνιστάται και λειτουργεί «Γραφείο Διασύνδεσης και Εμπορίας Γεωργικών Σχολών», το οποίο μπορεί να προβαίνει στην πώληση των προϊόντων που παράγονται από τις Γεωργικές Σχολές της περιοχής ευθύνης του χρησιμοποιώντας το ΑΦΜ και τα φορολογικά παραστατικά του Οργανισμού.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των προϊόντων της κάθε Γεωργικής Σχολής εγγράφονται στον προϋπολογισμό του Οργανισμού και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για τη συντήρηση και την ανάπτυξη της Σχολής αυτής. Η φοίτηση, η στέγαση και η σίτιση στις Γεωργικές Σχολές είναι δωρεάν για τους Έλληνες πολίτες. Οι αλλοδαποί σπουδαστές καταβάλλουν τέλος ετήσιας εγγραφής, το ύψος του οποίου καθορίζεται με κοινή Απόφαση των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και Οικονομικών.

Δημόσια Διαβούλευση Οργανισμού «Δήμητρα»

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ , isotimia.gr, opengov.gr

σχόλια (0)
Next Next Next
Environment Blogs
Online Marketing
image Blogarama - The Blog Directory iozoo.com
Bloglisting.net - The internets fastest growing blog directory Make Money Blogging blog directory blog search directory
Blog Directory TopBlogDir.blogspot.com button
Monitored by Pingdom
eXTReMe Tracker
 
Related Posts with Thumbnails