• Science articles

    Θέματα γενικού επιστημονικού ενδιαφέροντος...

    Από τον Einstein έως και το πρώτο λειτουργικό τεχνητό φύλλο με ικανότητα φωτοσύνθεσης...

    Επιστήμη_Science

Φωτοβολταϊκές... νανοκεραίες από το ΜΙΤ


Αναζήτηση Θέματος


Χημικοί μηχανικοί του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) στις ΗΠΑ κατασκεύασαν μια νανοκεραία ικανή να συλλέγει την ηλιακή ενέργεια.

Νανοκεραίες προς κατασκευή
μικροσκοπικών φωτοβολταϊκών
Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, η νέα ανακάλυψη δεν αποκλείεται να οδηγήσει στη δημιουργία μιας νέας γενιάς μικροσκοπικών φωτοβολταϊκών.

Η πανίσχυρη νανοκεραία έχει τη δυνατότητα συλλογής 100 φορές περισσότερης ηλιακής ενέργειας συγκριτικά με τις υπάρχουσες φωτοβολταϊκές κυψέλες. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, καθηγητή Μάικλ Στράνο, η νέα κεραία αποτελείται από ένα ινώδες σχοινί από περίπου 30 εκατομμύρια νανοσωλήνες άνθρακα, μήκους 10 μικρομέτρων και πάχους τεσσάρων μικρομέτρων. Στον πυρήνα του υπάρχει ένα ημιαγωγικό υλικό το οποίο θα διευκολύνει τη συγκέντρωση των φωτονίων προτού ακόμη η φωτοβολταϊκή κυψέλη τα μετατρέψει σε ηλεκτρικό ρεύμα.

Η νέα επινόηση των ειδικών του ΜΙΤ υπολογίζεται ωστόσο ότι χάνει περίπου 13% της ενέργειας που συλλέγει. Οι ερευνητές εργάζονται τώρα πυρετωδώς προκειμένου να περιορίσουν την παραπάνω απώλεια σε μόλις 1%.

Πηγή: tovima.gr

σχόλια (0)
Next Next Next
Environment Blogs
Online Marketing
image Blogarama - The Blog Directory iozoo.com
Bloglisting.net - The internets fastest growing blog directory Make Money Blogging blog directory blog search directory
Blog Directory TopBlogDir.blogspot.com button
Monitored by Pingdom
eXTReMe Tracker
 
Related Posts with Thumbnails