• Science articles

    Θέματα γενικού επιστημονικού ενδιαφέροντος...

    Από τον Einstein έως και το πρώτο λειτουργικό τεχνητό φύλλο με ικανότητα φωτοσύνθεσης...

    Επιστήμη_Science

Συναρμολόγηση του εξαφανισμένου ιχθυόσαυρου από έναν Βρετανό ερασιτέχνη


Αναζήτηση Θέματος


Επί δύο χρόνια, συνέλεγε κομμάτι-κομμάτι ένας Βρετανός τα απολιθώματα ενός δεινοσαύρου, ο οποίος κατάφερε να παρουσιάσει ολοκληρωμένο το παζλ του εξαφανισμένου πλάσματος.

Ολοκληρωμένο το κεφάλι του ιχθυόσαυρου
Χρειάστηκε αρκετή υπομονή, μαζεύοντας προσεκτικά τα απολιθώματα του ιχθυόσαυρου ο οποίος εξαφανίστηκε πριν από 90 εκατομμύρια χρόνια και θεωρείται ως ο “βασιλιάς” της θαλάσσιας ζωής.

Το Μάιο του 2008, ο ερασιτέχνης Μάικ Χάρισον βρήκε 21 κομμάτια οστών μετά απο μια τυχαία κατολίσθηση που έγινε στην Ακτή Jurassic στο Dorset στη Μ. Βρετανία. Ενθουσιασμένος, στον ελεύθερό του χρόνο, ξεκίνησε τη “μεγάλη αναζήτηση” προκειμένου να βρει όλα τα κομμάτια και να σχηματίσει το κεφάλι του ιχθυόσαυρου.

Δύο χρόνια μετά, υπερήφανος πλέον, παρουσιάζει το ολοκληρωμένο κεφάλι που έχει μήκος 1 μέτρο και 52 εκατοστά, και ζυγίζει 159 κιλά!

“Κατέβαλα πολύ σκληρή προσπάθεια και αφιέρωσα σχεδόν όλο μου τον ελεύθερο χρόνο μαζεύοντας τα κομμάτια και λύνοντας το γρίφο για το πώς μπορούν να ταιριάξουν μεταξύ τους. Όλη η δουλειά έγινε στο τραπέζι της κουζίνας!” λέει ο ίδιος και συνεχίζει: “Πρόκειται για έναν ιχθυόσαυρο που έζησε πριν από 90 εκατομμύρια χρόνια. Πρέπει να ξεπερνούσε συνολικά τα 3 μέτρα σε μήκος. Πρόκειται για έναν τόσο σπάνιο δεινόσαυρο, που μπορεί να είναι και το μοναδικό δείγμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή”.

Σύμφωνα με τον παλαιοντολόγο Φιλ Ντέιβιντσον, ο ιχθυόσαυρος ήταν κάτι σαν τη σημερινή φάλαινα, με εκπληκτικές ταχύτητες κολύμβησης.

Το παζλ του Βρετανού έχει εξετάσει το Κέντρο Παγκόσμιας Κληρονομιάς και το οποίο πρόκειται να σταλεί σε μουσείο.

Πηγή: cosmo.gr

σχόλια (0)
Next Next Next
Environment Blogs
Online Marketing
image Blogarama - The Blog Directory iozoo.com
Bloglisting.net - The internets fastest growing blog directory Make Money Blogging blog directory blog search directory
Blog Directory TopBlogDir.blogspot.com button
Monitored by Pingdom
eXTReMe Tracker
 
Related Posts with Thumbnails