• Science articles

    Θέματα γενικού επιστημονικού ενδιαφέροντος...

    Από τον Einstein έως και το πρώτο λειτουργικό τεχνητό φύλλο με ικανότητα φωτοσύνθεσης...

    Επιστήμη_Science

Κανόνες ορθής χρήσης νέου λογότυπου βιολογικής παραγωγής


Αναζήτηση Θέματος


Λογότυπος Βιολογικής Παραγωγής

Νέος Λογότυπος Βιολογικής Παραγωγής
Στις 13 Μαρτίου 2010 δημοσιεύτηκε στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο  Κανονισμός (ΕΕ) 271/2010, η αναμενόμενη τροποποίηση του Κανονισμού (ΕΚ) 889/2008, ο οποίος περιγράφει τους λεπτομερείς κανόνες εφαρρμογής σχετικά με το νέο "Λογότυπο Βιολογικής Παραγωγής της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Ο "Λογότυπος Βιολογικής Παραγωγής της Ευρωπαϊκής Ένωσης" θα χρησιμοποιείται υποχρεωτικά στην επισήμανση όλων των βιολογικών προϊόντων (προϊόντα γεωργικής παραγωγής που έχουν παραχθεί σύμφωνα με τους Κανόνες Παραγωγής και τις απαιτήσεις των Κανονισμών (ΕΚ) 834/2007 και 889/2008) από την  1η Ιουλίου 2010. Επίσης, θα συνοδεύεται και από άλλες υποχρεωτικές ενδείξεις οι οποίες θα παραπέμπουν στη Βιολογική Γεωργία και στο Σύστημα Ελέγχου στην ΕΕ όπως:
  • Βιολογικό ή χρήση υποκοριστικών όπως: π.χ. βιο-, οίκο- (για τον προσδιορισμό της μεθόδου παραγωγής)
  • Ένδειξη της μορφής "Γεωργία ΕΕ" ή "Γεωργία εκτός ΕΕ" ή την ένδειξη της Χώρας παραγωγής, η οποία θα συνοδεύει πάντα το "Λογότυπο Βιολογικής Παραγωγής της Ευρωπαϊκής Ένωσης"
  • Κωδικός αριθμός, ο οποίος προσδιορίζεται από το Κράτος - Μέλος όπου πραγματοποιήθηκε ο τελευταίος έλεγχος και θα έχει τη μορφή: AB-CDE-999 (Οι κωδικοί θα αποδοθούν από τα Κράτη Μέλη προς τους εγκεκριμένους Φορείς Ελέγχου και Πιστοποίησης)
 Ορισμένες τεχνικές πληροφορίες:
Σε μαύρο φόντο
  • Το χρώμα αναφοράς Pantone του "Λογοτύπου Βιολογικής Παραγωγής της Ευρωπαϊκής Ένωσης" είναι πράσινο Pantone αριθ. 376 και πράσινο [50 % κυανούν + 100 % κίτρινο] όταν χρησιμοποιείται τετραχρωμία
  • Ο λογότυπος βιολογικής παραγωγής της ΕΕ δύναται να χρησιμοποιείται σε μαυρόασπρο μόνον όταν δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται έγχρωμος (όπως απεικονίζεται στο παρόν)
  • Ο λογότυπος βιολογικής παραγωγής της ΕΕ πρέπει να έχει ύψος 9 mm τουλάχιστον και πλάτος 13,5 mm τουλάχιστον· η αναλογία ύψους/πλάτους είναι πάντα 1:1,5. Κατ’ εξαίρεση το ελάχιστο ύψος μπορεί να μειωθεί σε 6 mm για τις πολύ μικρές συσκευασίες
 Μεταβατικές διατάξεις:
  • Επιτρέπεται να συνεχιστεί η διάθεση στην αγορά αποθεμάτων προϊόντων που έχουν παραχθεί, συσκευαστεί και σημανθεί πριν από την 1η Ιουλίου 2010, σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΟΚ) αριθ. 2092/91 ή τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 834/2007, με ενδείξεις που αναφέρονται στη μέθοδο βιολογικής παραγωγής μέχρι την εξάντληση των αποθεμάτων
  • Επιτρέπεται να συνεχιστεί η χρησιμοποίηση υλικών συσκευασίας σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΟΚ) αριθ. 2092/91 ή τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 834/2007, για προϊόντα τα οποία διατίθενται στη αγορά και φέρουν όρους που αναφέρονται στη βιολογική παραγωγή μέχρι την 1η Ιουλίου 2012.
Τις οδηγίες εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

σχόλια (0)
Next Next Next
Environment Blogs
Online Marketing
image Blogarama - The Blog Directory iozoo.com
Bloglisting.net - The internets fastest growing blog directory Make Money Blogging blog directory blog search directory
Blog Directory TopBlogDir.blogspot.com button
Monitored by Pingdom
eXTReMe Tracker
 
Related Posts with Thumbnails