• Science articles

    Θέματα γενικού επιστημονικού ενδιαφέροντος...

    Από τον Einstein έως και το πρώτο λειτουργικό τεχνητό φύλλο με ικανότητα φωτοσύνθεσης...

    Επιστήμη_Science

Ευρωπαϊκή Ετήσια Διάσκεψη για τη βιοποικιλότητα στις Βρυξέλλες


Αναζήτηση Θέματος


Την 1η Ιουνίου, στις Βρυξέλλες, έγινε η έναρξη της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής ετήσιας διάσκεψης για το περιβάλλον. Η φετινή διάσκεψη, η οποία συμπίπτει με το Διεθνές Έτος Βιοποικιλότητας, θα επικεντρωθεί στην τεράστια ποικιλία ειδών και οικοσυστημάτων που συνθέτουν τον εκπληκτικό ιστό ζωής του πλανήτη μας. Κατά την Πράσινη Εβδομάδα 2010 θα εξεταστεί η τρέχουσα κατάσταση στη βιοποικιλότητα και στη φύση και θα προταθούν, σε 30 περίπου συναντήσεις, πιθανές λύσεις στον σημερινό, ανησυχητικό ρυθμό απώλειας.

Στο πλαίσιο της διάσκεψης θα ανακοινωθεί επίσης η έναρξη της πλατφόρμας «Επιχειρήσεις και βιοποικιλότητα», μιας νέας πρωτοβουλίας για την αύξηση της συνειδητοποίησης όσον αφορά τα επιχειρήματα υπέρ της προστασίας της βιοποικιλότητας από την πλευρά των επιχειρήσεων.


Η Πράσινη Εβδομάδα 2010, με πάνω από 3000 συμμετέχοντες από όργανα της ΕΕ, από το χώρο των επιχειρήσεων και της βιομηχανίας, από μη κυβερνητικές οργανώσεις, από δημόσιες αρχές, από την επιστημονική κοινότητα και τον ακαδημαϊκό χώρο, αποτελεί μοναδική ευκαιρία για βασικούς παράγοντες διαμόρφωσης της κοινής γνώμης, για το ευρύ κοινό και για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να ενημερωθούν και να ανταλλάξουν εμπειρίες και ορθές πρακτικές.

Κατά την Πράσινη Εβδομάδα 2010 θα εξεταστούν θέματα όπως η τρέχουσα κατάσταση της βιοποικιλότητας και της φύσης, οι πολιτικές της Ε.Ε όσον αφορά τη βιοποικιλότητα και τη φύση μετά το 2010, η λειτουργία του προγράμματος Natura 2000 και η ολοένα αυξανόμενη πίεση που ασκείται στα οικοσυστήματα. Παράλληλα με πιθανές λύσεις για την ανάσχεση του ανησυχητικού ρυθμού απώλειας θα τονιστούν και τα οφέλη που θα προκύψουν από τη βιοποικιλότητα και τη φύση. Οι συζητήσεις θα καλύψουν επίσης την οικονομική διάσταση, τον αντίκτυπο της απώλειας στην υγεία του ανθρώπου και τη βιοποικιλότητα στους ωκεανούς.


Κατά τη διάρκεια της Πράσινης Εβδομάδας θα κηρυχθεί επίσης η έναρξη σειράς νέων πρωτοβουλιών για τη βιοποικιλότητα, μεταξύ των οποίων η πρωτοβουλία BISE, ένας νέος δικτυακός τόπος όπου συγκεντρώνονται πληροφορίες σχετικά με τη βιοποικιλότητα στην Ευρώπη, η νέα «γραμμή αφετηρίας» της ΕΕ ως προς τη βιοποικιλότητα και μια νέα πλατφόρμα για τις επιχειρήσεις και τη βιοποικιλότητα.

Ο εκθεσιακός χώρος θα περιλαμβάνει πάνω από 50 περίπτερα. Πρόσθετες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν την προβολή της ταινίας «Dirt! The Movie», ένα οπτικοακουστικό θέαμα με τίτλο «Wild Wonders of Europe: Unseen, Unexpected, Unforgettable». Μια υπαίθρια έκθεση στον χώρο μπροστά στο κτίριο Berlaymont θα έχει ως θέμα τον τρόπο με τον οποίο ευεργετούμαστε δωρεάν από τη φύση και τον λόγο για τον οποίο δεν μπορούμε να την θεωρούμε δεδομένη.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Το πλήρες πρόγραμμα της Πράσινης Εβδομάδας 2010 και ενημερωτικό υλικό διατίθενται στους δικτυακούς τόπους:

σχόλια (0)
Next Next Next
Environment Blogs
Online Marketing
image Blogarama - The Blog Directory iozoo.com
Bloglisting.net - The internets fastest growing blog directory Make Money Blogging blog directory blog search directory
Blog Directory TopBlogDir.blogspot.com button
Monitored by Pingdom
eXTReMe Tracker
 
Related Posts with Thumbnails