• Science articles

    Θέματα γενικού επιστημονικού ενδιαφέροντος...

    Από τον Einstein έως και το πρώτο λειτουργικό τεχνητό φύλλο με ικανότητα φωτοσύνθεσης...

    Επιστήμη_Science

Εύκαμπτα ηλιακά κύτταρα πυριτίου


Αναζήτηση Θέματος


Ερευνητές έχουν βρει έναν τρόπο για να κάνουν εύκαμπτα ηλιακά κύτταρα από πυρίτιο, χρησιμοποιώντας μόνο το 1% του υλικού που χρησιμοποιείται στα συμβατικά ηλιακά κύτταρα.
Εύκαμπτα ηλιακά κύτταρα

Αυτά τα ηλιακά κύτταρα είναι κατασκευασμένα από σύρματα πυριτίου μεγέθους λίγων μικρών, που περιβάλλονται από ένα εύκαμπτο πολυμερές που μπορεί να κάμπτεται. Οι ερευνητές από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνιας που ανέπτυξαν τις κυψέλες, λένε ότι η νέα τεχνολογία θα μπορούσε να βοηθήσει στην δημιουργία φθηνότερων ηλιακών συλλεκτών καθώς και στην ευκολότερη εγκατάσταση τους.

Ήδη, μεγάλες εταιρείες ηλεκτρονικών ειδών, έχουν πειραματιστεί με οργανικά λεπτά φιλμ ηλιακά κύτταρα, τα οποία είναι μεν ευέλικτα, αλλά λιγότερο αποτελεσματικά από εκείνα που γίνονται με το πυρίτιο.

Η νέα όμως τεχνολογία είναι η πιο πρόσφατη από μελέτες που συνδυάζουν την αποτελεσματικότητα του πυριτίου (περίπου 15 με 20 τοις εκατό της απόδοσης) με την ευελιξία του οργανικού λεπτού φιλμ (ταινίας). Το πλεονέκτημά της όμως είναι ότι χρησιμοποιεί μόνο το 1/100 της ποσότητας του πυριτίου ανά κελί από τους παραδοσιακούς δίσκους πυριτίου.

Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα σε αυτό το είδος των ηλιακών κυττάρων είναι ότι η υπάρχουσα τεχνολογία παραγωγής θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή τους, συμβάλλοντας στην περαιτέρω διατήρηση του κόστους κάτω.

Πηγή: physics4u.gr

σχόλια (0)
Next Next Next
Environment Blogs
Online Marketing
image Blogarama - The Blog Directory iozoo.com
Bloglisting.net - The internets fastest growing blog directory Make Money Blogging blog directory blog search directory
Blog Directory TopBlogDir.blogspot.com button
Monitored by Pingdom
eXTReMe Tracker
 
Related Posts with Thumbnails