• Science articles

    Θέματα γενικού επιστημονικού ενδιαφέροντος...

    Από τον Einstein έως και το πρώτο λειτουργικό τεχνητό φύλλο με ικανότητα φωτοσύνθεσης...

    Επιστήμη_Science

ΕΦΕΤ: Απόσυρση 110.000 φιαλών φυσικού μεταλλικού νερού


Αναζήτηση Θέματος


Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου του ΕΦΕΤ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και σε συνέχεια περαιτέρω διερεύνησης κοινοποίησης μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προέβησαν σε έλεγχο της επιχείρησης "Ν. ΠΡΟΒΗΣ Α.Ε.", η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή εμφιαλωμένων νερών.

Από εργαστηριακές δοκιμές που διενεργήθηκαν σε παρτίδες παραχθέντων εμφιαλωμένων φυσικών μεταλλικών νερών διαπιστώθηκε σε μία από αυτές η ύπαρξη του παθογόνου βακτηρίου πυοκυανική ψευδομονάδα (Pseudomonas aeruginosa) ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι αναλύσεις και των υπολοίπων δειγματισθέντων παρτίδων. Οι σχετικές αναλύσεις διενεργούνται από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας.

Πρόκειται για φυσικό μεταλλικό νερό, με την εμπορική επωνυμία "Φυσικό Μεταλλικό νερό ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΠΡΟΒΗΣ" σε πλαστικές φιάλες (PET) του 1.5 λίτρου, με ημερομηνία λήξης Λ 17.8.2013.

Ανάκληση προϊόντος - ΕΦΕΤ
Επιπλέον, για προληπτικούς λόγους, ο ΕΦΕΤ απαίτησε άμεσα από την εταιρεία την ανάκληση όλων των παρτίδων που παρήχθησαν μετά την 17η Αυγούστου 2012 και συγκεκριμένα στις παρτίδες φυσικού μεταλλικού νερού με την παραπάνω εμπορική επωνυμία, σε πλαστικές φιάλες (PET) του 1,5 λίτρου, με ημερομηνίες λήξης Λ 18.8.2013 και Λ 20.8.2013. Οι ποσότητες που δεσμεύτηκαν είναι 110.000 φιάλες του 1,5 lt.

Καλούνται οι καταναλωτές οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τις ανωτέρω παρτίδες προϊόντος να μην τις καταναλώσουν.

Δελτίο τύπου ΕΦΕΤ

Πηγή: efet.gr , AgroGreco

σχόλια (0)
Next Next Next
Environment Blogs
Online Marketing
image Blogarama - The Blog Directory iozoo.com
Bloglisting.net - The internets fastest growing blog directory Make Money Blogging blog directory blog search directory
Blog Directory TopBlogDir.blogspot.com button
Monitored by Pingdom
eXTReMe Tracker
 
Related Posts with Thumbnails