• Science articles

    Θέματα γενικού επιστημονικού ενδιαφέροντος...

    Από τον Einstein έως και το πρώτο λειτουργικό τεχνητό φύλλο με ικανότητα φωτοσύνθεσης...

    Επιστήμη_Science

Ελληνικά blogs: Αλλαγή domains από ".com" σε ".gr". Τι εστί?


Αναζήτηση Θέματος


Από την 1η Ιουνίου 2012 ξεκίνησε και στην Ελλάδα η ονοματοδοσία των blogs από την κατάληξη ".com" σε κατάληξη ".gr" από την Goggle δια μέσω της πλατφόρμας Blogger.

Το γεγονός τούτο σημαίνει ότι, αυτομάτως, όλα τα ελληνικά blogs τα οποία φιλοξενούνται στην πλατφόρμα του Blogger θα έχουν πλέον αντί της παλιάς κατάληξης ".com", την ελληνική ".gr". Ομοίως, με βάση από ποια χώρα έχει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα ένα blog θα πραγματοποιούνται αναλόγως κι οι αλλαγές στο domain. Π.χ. Για την Ιταλία η κατάληξη θα είναι πλέον ".it" αντί ".com" κ.ό.κ.

Με σκοπό την αποφυγή προβλημάτων, η Google οδηγεί σε ανακατεύθυνση (redirect) όταν πληκτρολογούμε το domain ενός blog ακόμη και με την παλιά κατάληξη.

Ο λόγοι της αλλαγής αυτής είναι αφενός μεν, για να γνωρίζουν άμεσα οι αναγνώστες σε ποια φυσική περιοχή, δηλαδή χώρα, ανήκουν οι bloggers κι αφετέρου για να υφίστανται καλύτερη εποπτεία από τις τοπικές αρχές σε περίπτωση παράνομων δραστηριοτήτων (λόγος ο οποίος αποτελεί και τον πιο ουσιαστικό).

Πιο συγκεκριμένα, η Google επιζητά να αποφύγει τις όποιες νομικές διαφορές που προκύπτουν με τα blogs (ιστολόγια) για τις οποίες, προηγουμένως, αρμόδια ήταν αποκλειστικά τα αμερικανικά δικαστήρια κι επέλεξε έτσι αυτόν τον τρόπο ώστε κάθε blog να υπόκειται πλέον στους νόμους και τα δικαστήρια της χώρας που ανήκει.

Αποτέλεσμα αυτού είναι, η Google, πλέον, να έχει τη δυνατότητα, να απαγορεύει την πρόσβαση σε ένα blog, μόνο από μία χώρα, εάν αυτό κριθεί "απαραίτητο". Αν, δηλαδή, ο επισκέπτης προέρχεται από την Ελλάδα, πιθανώς δε θα βλέπει το "απαγορευμένο" blog, αντίθετα με κάποιον με προέλευση από άλλη χώρα.

Όσον αφορά τα στατιστικά της Alexa δε μετράνε πλέον χωριστά για κάθε blog αλλά συνολικά ως "blogspot.gr".

Ακολουθεί η εξήγηση από την πλευρά της Google:
Over the coming weeks you might notice that the URL of a blog you're reading has been redirected to a country-code top level domain, or "ccTLD." For example, if you're in Australia and viewing [blogname].blogspot.com, you might be redirected [blogname].blogspot.com.au. A ccTLD, when it appears, corresponds with the country of the reader’s current location.

Migrating to localized domains will allow us to continue promoting free expression and responsible publishing while providing greater flexibility in complying with valid removal requests pursuant to local law. By utilizing ccTLDs, content removals can be managed on a per country basis, which will limit their impact to the smallest number of readers. Content removed due to a specific country’s law will only be removed from the relevant ccTLD.

Όσον αφορά την ηλεκτρονική διεύθυνση του blog "AgroGreco"
Χρησιμοποιώντας τα εξής urls:
  1. http://agrogreco.blogspot.gr : επισκέπτεστε απευθείας το blog "AgroGreco".
  2. http://agrogreco.blogspot.com : επισκέπτεστε το blog "AgroGreco" ανακατευθυνόμενοι στη νέα κατάληξη ".gr" από την πλατφόρμα Blogger της Google.
Πηγή: palo.gr , unregistered.gr , AgroGreco

σχόλια (0)
Next Next Next
Environment Blogs
Online Marketing
image Blogarama - The Blog Directory iozoo.com
Bloglisting.net - The internets fastest growing blog directory Make Money Blogging blog directory blog search directory
Blog Directory TopBlogDir.blogspot.com button
Monitored by Pingdom
eXTReMe Tracker
 
Related Posts with Thumbnails