• Science articles

    Θέματα γενικού επιστημονικού ενδιαφέροντος...

    Από τον Einstein έως και το πρώτο λειτουργικό τεχνητό φύλλο με ικανότητα φωτοσύνθεσης...

    Επιστήμη_Science

Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής 2012 : European Music Day - Πρόγραμμα


Αναζήτηση Θέματος


Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής
European Music Day
19 έως 23 Ιουνίου 2012

Για 13η χρονιά, το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός, που πραγματοποιείται παράλληλα σε εκατοντάδες πόλης της Ευρώπης, επιστρέφει.

Στις 21 Ιουνίου, περισσότεροι από 800.000 ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί θα κατακλύσουν πλατείες, δρόμους, σταθμούς, πάρκα και αίθουσες σε όλη την Ευρώπη.

Στην Ελλάδα, φέτος, συμμετέχουν 35 πόλεις με κεντρικό σύνθημα «Η Μουσική, το Ελιξίριο της Ζωής».

Στην "Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής" συμμετέχουν εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, οι εξής πόλεις: Αγρίνιο, Αρχαία Ολυμπία, Βόλος, Διδυμότειχο, Ηράκλειο Κρήτης, Καβάλα, Κέρκυρα, Πρέβεζα, Ρόδος κ.ά.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Jaques Lang, όταν ήταν υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας, το 1982. Τότε καθιέρωσε τον εορτασμό της Ημέρας της Μουσικής στο Παρίσι και σύντομα η πρωτοβουλία αυτή ξεπέρασε τα όρια της Γαλλίας.

Σήμερα, περισσότερες από 22 χώρες συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή, μετατρέποντάς την σε μια πολιτιστική διοργάνωση παγκόσμιας εμβέλειας. Η Αθήνα μάλιστα ήταν η πρώτη πόλη εκτός Γαλλίας στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή. Αυτό έγινε το 1985 και την αφορμή έδωσε η Πολιτιστική Πρωτεύουσα που είχε οργανωθεί τότε στην ελληνική πρωτεύουσα από την Μελίνα Μερκούρη.

Στη φετινή Γιορτή της Μουσικής εκτός από συναυλίες, θα γίνουν ποικίλες εκπαιδευτικές δράσεις που αφορούν μεταξύ άλλων τη δημιουργικότητα, την κατάρτιση αλλά και την ευρύτερη ανάπτυξη μέσα από τον πολιτισμό.

Στην Αθήνα, εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν, στο Θησείο, στην «Τεχνόπολη», στην Πλατεία Βαρνάβα, τον Πύργο της Βασιλίσσης στο Ίλιον και σε άλλους χώρους της Αθήνας.

Στη Θεσσαλονίκη, 110 καλλιτέχνες με μουσικές προτάσεις που καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα από ροκ, ποπ, τζαζ, χιπ χοπ, μέχρι ρεμπέτικη, κλασσική και χορωδιακή μουσική, θα γιορτάσουν με τους κατοίκους, στην πλατεία Αριστοτέλους, στο Λευκό Πύργο, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στην πλατεία Χρηματιστηρίου, στις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Θ, στην πλατεία Άθωνος, στο νέο δημαρχείο και σε πολλά ακόμη σημεία.

Αναλυτικό Πρόγραμμα - Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής 2012

Πηγή: europeanmusicday.gr , AgroGreco

σχόλια (0)
Next Next Next
Environment Blogs
Online Marketing
image Blogarama - The Blog Directory iozoo.com
Bloglisting.net - The internets fastest growing blog directory Make Money Blogging blog directory blog search directory
Blog Directory TopBlogDir.blogspot.com button
Monitored by Pingdom
eXTReMe Tracker
 
Related Posts with Thumbnails