• Science articles

    Θέματα γενικού επιστημονικού ενδιαφέροντος...

    Από τον Einstein έως και το πρώτο λειτουργικό τεχνητό φύλλο με ικανότητα φωτοσύνθεσης...

    Επιστήμη_Science

Συνέχεια ενημέρωσης για την ανάκληση αναψυκτικών Coca Cola & Sprite από τον ΕΦΕΤ


Αναζήτηση Θέματος


Ο ΕΦΕΤ πληροφορεί ότι συνεχίζεται η διαδικασία ανάκλησης, απόσυρσης των εμπλεκόμενων προϊόντων από όλα τα σημεία διάθεσης αυτών, σε συνέχεια του από 21 Φεβρουαρίου 2012 Δελτίο Τύπου σχετικά με την προληπτική ανάκληση ανθρακούχων αναψυκτικών της εταιρείας "Coca - Cola Τρία Έψιλον".

Σύμφωνα με ενημέρωση από την εταιρεία Coca - Cola Τρία Έψιλον, έχουν παραχθεί από τις εν λόγω παρτίδες 326.238 τεμάχια αναψυκτικό «Coca - Cola», σε πλαστική συσκευασία των 1,5 L , 437.256 τεμάχια «Coca - Cola» σε γυάλινη φιάλη των 250 ml και 52.644 τεμάχια «Sprite», σε πλαστική συσκευασία των 1,5 L, ενώ έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανάκλησης/απόσυρσης σε ποσοστό περίπου 88%.

Επισημαίνεται στο σημείο αυτό ότι η εταιρεία Coca - Cola Τρία Έψιλον από τον εντοπισμό του προβλήματος στις 17-02-2012 μέχρι σήμερα και στο πλαίσιο εφαρμογής της υφιστάμενης εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας δεν έχει καταστεί δυνατό να βεβαιώσει την απουσία των εν λόγω προϊόντων από κάθε σημείο διάθεσής τους στην ελληνική αγορά.

Ο ΕΦΕΤ έχει ήδη προβεί σε επιτόπιους ελέγχους σε όλες τις παραγωγικές μονάδες της εταιρείας, ήτοι στην ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου, την Αθήνα, το Σχηματάρι, το Ακταίο Πατρών, την ΒΙ.ΠΕ. Βόλου και την Ν. Ραιδεστό Θεσσαλονίκης, ενώ έχουν ληφθεί δεκάδες δείγματα που στάλθηκαν για εργαστηριακή ανάλυση στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Τα ανωτέρω αποτελέσματα των εργαστηριακών δοκιμών σε συνδυασμό με διαθέσιμα τοξικολογικά δεδομένα καθώς και στοιχεία κατανάλωσης αποτελούν προϋπόθεση για την αξιολόγηση της επικινδυνότητας των εν λόγω προϊόντων. Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι έλεγχοι που αφορούν στην εποπτεία της ανάκλησης / απόσυρσης.

Καλούνται και πάλι οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.

Τις εν λόγω παρτίδες αναψυκτικών στις οποίες παρατηρήθηκε η παρουσία των χημικών ουσιών 2,4 διχλωροφαινόλης και 2,6 διχλωροφαινόλης μπορείτε να τις δείτε στο σχετικό άρθρο.

Δελτίο Τύπου ΕΦΕΤ

Πηγή: efet.gr , AgroGreco

σχόλια (0)
Next Next Next
Environment Blogs
Online Marketing
image Blogarama - The Blog Directory iozoo.com
Bloglisting.net - The internets fastest growing blog directory Make Money Blogging blog directory blog search directory
Blog Directory TopBlogDir.blogspot.com button
Monitored by Pingdom
eXTReMe Tracker
 
Related Posts with Thumbnails