• Science articles

    Θέματα γενικού επιστημονικού ενδιαφέροντος...

    Από τον Einstein έως και το πρώτο λειτουργικό τεχνητό φύλλο με ικανότητα φωτοσύνθεσης...

    Επιστήμη_Science

Ανάκληση λιαστής ντομάτας σε γυάλινο βάζο από τον ΕΦΕΤ


Αναζήτηση Θέματος


Ο ΕΦΕΤ διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντος λιαστής ντομάτας σε γυάλινο βάζο στο οποίο παρατηρήθηκε μετανάστευση των πλαστικοποιητών ESBO & DINCH από το μεταλλικό καπάκι στο τρόφιμο.

ΕΦΕΤ: Ανάκληση προϊόντος
Ειδικότερα, η διαπίστωση έγινε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο του προγράμματος για τον Επίσημο Έλεγχο στα υλικά σε επαφή με τρόφιμα και ύστερα από εργαστηριακούς ελέγχους που διενεργήθηκαν από το Γενικό Χημείο του Κράτους.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για λιαστή ντομάτα σε γυάλινο βάζο με μεταλλικό καπάκι με παρέμβυσμα 8,5 cm, με την εμπορική ονομασία «Περί ορέξεως xenia λιαστή ντομάτα», που διακινείται στην Ελλάδα σε συσκευασίες των 200 gr, με αριθμό παρτίδας LT 04151004 & Ημερομηνία λήξης 31-12-2013 από την επιχείρηση «ΟΛΥΜΠΙΑ - ΧΕΝΙΑ ΑΒΑΕΕ».

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση, απόσυρση του συνόλου των παρτίδων του εν λόγω προϊόντος από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το προαναφερθέν προϊόν, η απεικόνιση του οποίου φαίνεται παρακάτω, να μην το καταναλώσουν.

Δελτίο Τύπου ΕΦΕΤ

Πηγή: efet.gr , AgroGreco

σχόλια (0)
Next Next Next
Environment Blogs
Online Marketing
image Blogarama - The Blog Directory iozoo.com
Bloglisting.net - The internets fastest growing blog directory Make Money Blogging blog directory blog search directory
Blog Directory TopBlogDir.blogspot.com button
Monitored by Pingdom
eXTReMe Tracker
 
Related Posts with Thumbnails