• Science articles

    Θέματα γενικού επιστημονικού ενδιαφέροντος...

    Από τον Einstein έως και το πρώτο λειτουργικό τεχνητό φύλλο με ικανότητα φωτοσύνθεσης...

    Επιστήμη_Science

Δικαιολογητικά, Έντυπα, Κριτήρια: Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας


Αναζήτηση Θέματος


Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας
Κριτήρια - Προϋποθέσεις - Δικαιολογητικά

Προϋποθέσεις συμμετοχής
  • να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της Ε.Ε. ή να είναι ομογενείς ή μετανάστες με δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας και
  • να είναι άνεργοι με δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή Αγρότες ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ που δεν διαθέτουν ή δεν δικαιούνται δελτίο ανεργίας και έχουν ατομικό εισόδημα έως και 10.500,00 € το οικονομικό έτος 2010 (εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1-1-2009 έως 31-12-2009).
Οι υποψήφιοι για την απόδειξη των απαιτούμενων προσόντων και των κριτηρίων που βαθμολογούνται, οφείλουν να προσκομίσουν τα κατά περίπτωση απαιτούμενα δικαιολογητικά όπως αυτά ορίζονται ακολούθως:
  • Αποδεικτικό στοιχείο ταυτότητας (για τους Έλληνες πολίτες και τους πολίτες άλλου κράτους μέλους της Ε.Ε.).
  • Ταυτότητα ομογενούς (για τους Έλληνες ομογενείς).
  • Άδεια διαμονής σε ισχύ (για τους αλλοδαπούς τρίτων χωρών).
Απαιτούμενα προσόντα
Εφόσον για συγκεκριμένες ειδικότητες ορίζονται από την ανακοίνωση απαιτούμενα (τυπικά ή τυχόν πρόσθετα) προσόντα, οι υποψήφιοι οφείλουν να προσκομίσουν:
  • Τίτλο σπουδών από τον οποίο να προκύπτει η ημερομηνία κτήσης του.
  • Άδεια άσκησης επαγγέλματος σε ισχύ ή λοιπές βεβαιώσεις ή πιστοποιητικά ή επαγγελματικές ταυτότητες (μόνο για τις ειδικότητες που ορίζει η ανακοίνωση).
Εάν η γνώση χειρισμού Η/Υ ή η γνώση ξένων γλωσσών αποτελούν απαιτούμενα σύμφωνα με την ανακοίνωση προσόντα για ορισμένες θέσεις απασχόλησης, οι υποψήφιοι οφείλουν να προσκομίσουν τα κατά περίπτωση απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ ακολουθώντας αντίστοιχα τη διαδρομή: Κεντρική σελίδα - Φορείς - Υποδείγματα - Παράρτημα: Γνώση Χειρισμού Η/Υ - Τρόπος Απόδειξης ή Παράρτημα: Τίτλοι Γλωσσομάθειας - Τρόπος Απόδειξης.

Εάν η εργασιακή εμπειρία αποτελεί απαιτούμενο σύμφωνα με την ανακοίνωση προσόν για ορισμένες θέσεις απασχόλησης, ανάλογα με την ειδικότητα πρόσληψης (με ή χωρίς άδεια άσκησης επαγγέλματος) οι υποψήφιοι οφείλουν να προσκομίσουν τα κατά περίπτωση (π.χ., μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, απασχολούμενοι στο δημόσιο κ.ά.) απαραίτητα δικαιολογητικά απόδειξης της ζητούμενης εμπειρίας (π.χ., βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα, υπεύθυνη δήλωση εμπειρίας κ.λπ.), όπως αυτά αναφέρονται στις «Οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης συμμετοχής σε πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ)».

Κριτήρια
Για το κριτήριο «Κατάσταση ανέργου»:
  • Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής.
  • Εάν οι ωφελούμενοι είναι αγρότες, ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ που δεν διαθέτουν ή δεν δικαιούνται δελτίο ανεργίας και έχουν ατομικό εισόδημα έως 10.500,00 € το οικονομικό έτος 2010 (εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1-1-2009 έως 31-12-2009), οφείλουν να προσκομίσουν βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ, αφού καταχωριστούν σε ειδική κατάσταση συμμετοχής στην Πράξης.
Επισημάνσεις για τα κριτήρια επιλογής
  1. Στη διαδικασία επιλογής ωφελουμένων έχουν δικαίωμα συμμετοχής περισσότερα από ένα άνεργα μέλη της ίδιας οικογένειας.
  2. Ο άνεργος που ανήκει σε περισσότερες από μία υποκατηγορίες του κριτηρίου «Κατάσταση ανέργου» (π.χ., είναι και «Νέος άνεργος έως και 30 ετών που αναζητά εργασία» και «Βραχυχρόνια άνεργος που δεν λαμβάνει επίδομα ανεργίας») δηλώνει μόνο την υπο-κατηγορία εκείνη στην οποία αντιστοιχεί η υψηλότερη μοριοδότηση.
  3. Σε περίπτωση που και οι δύο άνεργοι σύζυγοι συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής, τότε καθένας από αυτούς μοριοδοτείται με 8 μονάδες.
  4. Υποψήφιος που ανήκει σε μονογονεϊκή οικογένεια ή είναι έγγαμος/-η με σύζυγο άνεργο δηλώνει και τον αριθμό των προστατευόμενων μελών (εφόσον υπάρχουν).
  5. Περισσότερες διευκρινίσεις για τα κριτήρια επιλογής (π.χ., ορισμός και περιπτώσεις μονογονεϊκής οικογένειας, προστατευόμενων μελών κ.ά.) παρέχονται στις «Οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης συμμετοχής σε πρόγραμμα ΚΟινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ)» τις οποίες μπορείτε να αναζητήσετε στα σημεία διάθεσης των αιτήσεων συμμετοχής (βλ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ: Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής).
Αιτήσεις των υποψηφίων
Οι υποψήφιοι θα καταθέτουν τις αιτήσεις τους είτε αυτοπροσώπως στα γραφεία των δικαιούχων (ΜΚΟ) είτε ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή, στα γραφεία του Δικαιούχου.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα είναι δεκαήμερη και θα ξεκινάει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησής της στα γραφεία του Δικαιούχου, εφόσον η ανάρτηση είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στις εφημερίδες.

Χρήσιμα Έντυπα
  1. Αίτηση ΚΟΧ - Υπεύθυνη Δήλωση
  2. Οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης συμμετοχής σε πρόγραμμα ΚΟΧ
Πηγές: asep.gr , AgroGreco

σχόλια (0)
Next Next Next
Environment Blogs
Online Marketing
image Blogarama - The Blog Directory iozoo.com
Bloglisting.net - The internets fastest growing blog directory Make Money Blogging blog directory blog search directory
Blog Directory TopBlogDir.blogspot.com button
Monitored by Pingdom
eXTReMe Tracker
 
Related Posts with Thumbnails