• Science articles

    Θέματα γενικού επιστημονικού ενδιαφέροντος...

    Από τον Einstein έως και το πρώτο λειτουργικό τεχνητό φύλλο με ικανότητα φωτοσύνθεσης...

    Επιστήμη_Science

Medicrops 2011 International Conference: Φαρμακευτικές Καλλιέργειες (Φυτά και Μανιτάρια) - Προκλήσεις και Προοπτικές για Αειφόρο Ανάπτυξη στη Γεωργία Μικρής Κλίμακας


Αναζήτηση Θέματος


Διεθνές Συνέδριο με θέμα: "Φαρμακευτικές Καλλιέργειες (Φυτά και Μανιτάρια): Προκλήσεις και Προοπτικές για Αειφόρο Ανάπτυξη στη Γεωργία Μικρής Κλίμακας"

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ΙΓΕ (Κτήμα Συγγρού), στην Αθήνα, από 9 έως και 12 Νοεμβρίου 2011.

Το Διεθνές Συνέδριο Medicrops 2011 έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ, OECD:Co-operative Research Programme: Biological Resources Management for Sustainable Agricultural systems).

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν εννέα εμπειρογνώμονες ως προσκεκλημένοι ομιλητές από τον ΟΟΣΑ, που θα καλύψουν τις βασικές θεματικές ενότητες.

Κύριος στόχος του Συνεδρίου είναι η ανάλυση των προβλημάτων και των προοπτικών ανάπτυξης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων μικρής κλίμακας, μέσω των φαρμακευτικών φυτών και μανιταριών που παρέχουν υψηλής αξίας εδώδιμα/μη εδώδιμα προϊόντα.

Επίσης, θα αναλυθούν θέματα που αφορούν στην αντιμετώπιση των διαφόρων τεχνολογικών, κοινωνικοοικονομικών και θεσμικών περιορισμών της καλλιέργειας με σκοπό τη διερεύνηση λύσεων μέσω του κατάλληλου σχεδιασμού. Επιπρόσθετα, το Συνέδριο στοχεύει στην κάλυψη των αυξανόμενων απαιτήσεων των χωρών του ΟΟΣΑ για την εφαρμογή αειφόρων πρακτικών.

Διοργάνωση: Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ), Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ) και Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.).

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο μπορείτε να αντλήσετε από την ιστοσελίδα:

σχόλια (0)
Next Next Next
Environment Blogs
Online Marketing
image Blogarama - The Blog Directory iozoo.com
Bloglisting.net - The internets fastest growing blog directory Make Money Blogging blog directory blog search directory
Blog Directory TopBlogDir.blogspot.com button
Monitored by Pingdom
eXTReMe Tracker
 
Related Posts with Thumbnails