• Science articles

    Θέματα γενικού επιστημονικού ενδιαφέροντος...

    Από τον Einstein έως και το πρώτο λειτουργικό τεχνητό φύλλο με ικανότητα φωτοσύνθεσης...

    Επιστήμη_Science

EFET: Ανάκληση συσκευασμένου τραχανά λόγω μη επισήμανσης αλλεργιογόνου ουσίας


Αναζήτηση Θέματος


Ο ΕΦΕΤ, και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο Προγράμματος Επίσημου Ελέγχου για την Ασφάλεια και την Ποιότητα των Τροφίμων για το έτος 2011, ως προς τις αλλεργιογόνες ουσίες και ύστερα από εργαστηριακούς ελέγχους που διενεργήθηκαν από το Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντος "Τραχανά με γάλα", στο οποίο ανιχνεύθηκε η παρουσία αλλεργιογόνου ουσίας (πρωτεϊνη λευκώματος αυγού), η οποία δε δηλώνεται στην επισήμανση, ως όφειλε.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν "Τραχανάς με γάλα" με την εμπορική επωνυμία "Ροδόπη" σε συσκευασίες των 500 gr, με ημερομηνία λήξης 08/2012, το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρεία "Γ. Καζάκου", Βιοτεχνία Ζυμαρικών, και διακινείται από την επιχείρηση "ΑΒ Βασιλόπουλος ΑΕ".

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την εταιρεία διακίνησης την άμεση ανάκληση, απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που είναι αλλεργικοί στο αυγό και έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Δελτίο Τύπου ΕΦΕΤ

Πηγή: efet.gr

σχόλια (0)
Next Next Next
Environment Blogs
Online Marketing
image Blogarama - The Blog Directory iozoo.com
Bloglisting.net - The internets fastest growing blog directory Make Money Blogging blog directory blog search directory
Blog Directory TopBlogDir.blogspot.com button
Monitored by Pingdom
eXTReMe Tracker
 
Related Posts with Thumbnails