• Science articles

    Θέματα γενικού επιστημονικού ενδιαφέροντος...

    Από τον Einstein έως και το πρώτο λειτουργικό τεχνητό φύλλο με ικανότητα φωτοσύνθεσης...

    Επιστήμη_Science

Καταλήψεις στα γραφεία της ΕΛΣΤΑΤ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη: Δόθηκε έγγραφη διαβεβαίωση ολοκλήρωσης πληρωμών τέλη Νοεμβρίου και τέλη Δεκεμβρίου


Αναζήτηση Θέματος


Συμβολικές καταλήψεις πραγματοποιήθηκαν από απλήρωτους Τομεάρχες κα Απογραφείς στα γραφεία της ΕΛΣΤΑΤ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Κατάληψη στα γραφεία της ΕΛΣΤΑΤ
Κατόπιν πιέσεων της Πρωτοβουλίας Απογραφέων και Τομεαρχών προς τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου ώστε να επικοινωνήσει με την Ενιαία Αρχή Πληρωμών για να δοθεί ημερομηνία αποπληρωμής, δόθηκε, τελικώς, έγγραφη διαβεβαίωση για τις ημερομηνίες αποπληρωμής.

Ο ίδιος διευκρίνησε ότι είναι πάγια εντολή εκ μέρους της Αρχής να καταβάλει το τελευταίο δεκαήμερο του εκάστοτε μήνα (στην προκειμένη περίπτωση τέλος Νοέμβρη και τέλος Δεκέμβρη), όμως η Πρωτοβουλία ισχυρίστηκε οτι εφόσον εργάστηκαν για λογαριασμό της ΕΛ.ΣΤΑΤ. αυτή είναι και η αρμόδια υπηρεσία που οφείλει να τους ενημερώνει, προκειμένου να μην γίνονται μπαλάκι στις γραφειοκρατικές υπηρεσίες.

Σε ερώτηση προς τη Γενική Διευθύντρια της υπηρεσίας κα Ξενάκη, εαν διακυβεύεται η αποπληρωμή σε περίπτωση που γινουν ανατροπές στο ευρύτερο πολιτικό σκηνικό (π.χ. παραίτηση του υπ. Οικονομικών), η απάντηση ήταν αρνητική εφόσον το κονδύλι είναι στον προϋπολογισμό του 2011 και “τα λεφτά υπάρχουν”.

Σύμφωνα με το νομικό σύμβουλο των εργαζομένων της ΕΛ.ΣΤΑΤ., η έγγραφη βεβαίωση που χορηγήθηκε στην Πρωτοβουλία Απογραφέων και Τομεαρχών είναι σαφώς μια ομολογία αναγνώρισης οφειλομένων και απόδοσής τους προς τους δικαιούχους, αλλά όχι εκτελεστική διοικητική πράξη. Ωστόσο έχει νομικό έρεισμα.

Αθήνα
Γύρω στις 12.30 μμ. την Νοεμβρίου περίπου 100 άτομα κατάφεραν και εισήλθαν στο κτίριο της ΕΛΣΤΑΤ και προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη. Την είσοδο περιφρουρούσε από το πρωί μία διμοιρία ΜΑΤ, η οποία βρισκόταν εκεί κατόπιν κλήσεως του νέου προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου. Στις 1.00 μμ. ομάδα απογραφέων και τομεαρχών συναντήθηκε με τον κ. Γεωργίου, ενώ και τα ΜΑΤ παρέμεναν στην είσοδο του κτιρίου, οπότε και ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ ότι το 99% των καταστάσεων βρίσκονται ήδη στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Τελικώς, μετά κι από πιέσεις δόθηκε έγγραφη διαβεβαίωση, ότι οι μισθοί θα καταβληθούν τέλος Νοεμβρίου και τέλος Δεκεμβρίου του 2011.

Θεσσαλονίκη
Κατάληψη πραγματοποιήθηκε από τομεάρχες και απογραφείς και στα γραφεία της ΕΛΣΤΑΤ στη Θεσσαλονίκη ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν να υπογραφεί μία υπεύθυνη δήλωση από τη διευθύντρια των τοπικών γραφείων της ΕΛΣΤΑΤ η οποία θα δεσμεύεται για τη πληρωμή των δεδουλευμένων τους μέσα σε συγκεκριμένη χρονική προθεσμία και δήλωαν πως μόνο σε αυτή τη περίπτωση θα αποχωρήσουν. Η διευθύντρια, τους παρέδωσε, τελικώς, ένα έγγραφο το οποίο, όμως, δεν οριοθετούσε χρονικά την πληρωμή των απογραφέων με αποτέλεσμα απογραφείς και τομεάρχες να παραμείνουν στο κτήριο, μέχρι να λάβουν δεσμεύσεις πληρωμής των δεδουλευμένων τους. Ταυτόχρονα έγινε έκκληση με σκοπό τη στήριξη του κόσμου όσον αφορά την κατάληψη.

Ακολουθεί η έγγραφη διαβεβαίωση από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ για τις ημερομηνίες αποπληρωμής:



Πηγές: parallhlografos.wordpress.com , alterthess.gr , AgroGreco

σχόλια (0)
Next Next Next
Environment Blogs
Online Marketing
image Blogarama - The Blog Directory iozoo.com
Bloglisting.net - The internets fastest growing blog directory Make Money Blogging blog directory blog search directory
Blog Directory TopBlogDir.blogspot.com button
Monitored by Pingdom
eXTReMe Tracker
 
Related Posts with Thumbnails