• Science articles

    Θέματα γενικού επιστημονικού ενδιαφέροντος...

    Από τον Einstein έως και το πρώτο λειτουργικό τεχνητό φύλλο με ικανότητα φωτοσύνθεσης...

    Επιστήμη_Science

Ελλάς - Γερμανία... Συμμαχία


Αναζήτηση Θέματος


Η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε συνεργασία με το Γερμανικό Υπουργείο Περιβάλλοντος, Προστασίας της Φύσης και Πυρηνικής Ασφάλειας διοργανώνει διημερίδα στο πλαίσιο της εφαρμογής της Οδηγίας 91/271/ΕΟΚ, για τη διαχείριση των αστικών λυμάτων.

Η Κοινή Διακήρυξη που υπογράφηκε στις 6 Μαρτίου 2010 μεταξύ του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και της Καγκελαρίου Angela Merkel αποτέλεσε την αρχή για την «Ανανέωση και διεύρυνση της Ελληνο-Γερμανικής εταιρικής σχέσης».

Ειδικότερα στο πεδίο της περιβαλλοντικής πολιτικής αποφασίστηκε η προώθηση της συνεργασίας των δύο κρατών στον τομέα της ποιότητας και του καθαρισμού των υδάτων καθώς και της αφαλατώσεως θαλάσσιων υδάτων για την εξοικονόμηση πόσιμου και κατάλληλου προς χρήση νερού, σε συνδυασμό μάλιστα με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η συνεργασία επεκτείνεται και στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον τομέα επεξεργασίας λυμάτων.

Σημείωση:
Η διημερίδα συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την γερμανική εταιρεία συμβούλων DFIC η οποία εξειδικεύεται στην παροχή συμβουλών και υπηρεσιών σχετικά με τη διεθνή ανάπτυξη επιχειρήσεων, την ενέργεια και το περιβάλλον (π.χ. διαχείριση αστικών λυμάτων).

Πληροφορίες για συμμετοχή στο τηλ.: 210-2586409


Σχόλιο: Ξεκίνησε δυναμικά η αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ για την οικονομική ανάκαμψη της... Γερμανίας!!!

Πηγές: ypeka.gr , agrogreco.blogspot.com

σχόλια (0)
Next Next Next
Environment Blogs
Online Marketing
image Blogarama - The Blog Directory iozoo.com
Bloglisting.net - The internets fastest growing blog directory Make Money Blogging blog directory blog search directory
Blog Directory TopBlogDir.blogspot.com button
Monitored by Pingdom
eXTReMe Tracker
 
Related Posts with Thumbnails