Γιορτή Μελιού και Προϊόντων Κυψέλης 2011
Αναζήτηση Θέματος
Γιορτή Μελιού και Προϊόντων Κυψέλης
Διοργάνωση: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Θεσσαλονίκης και η 5η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης
14 με 16 Οκτωβρίου 2011 και ώρες 9.00 με 22.00
Πάρκο του Πεδίου του Άρεως (απέναντι από την ΕΡΤ3), Θεσσαλονίκη
Γιορτή μελιού και προϊόντων κυψέλης |
Κατά τη διάρκεια της γιορτής, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, όπως, επίδειξη τρύγου, ενημέρωση των καταναλωτών για τα προϊόντα κυψέλης, τη διατροφή, τις αλλεργικές αντιδράσεις, βίντεο - παρουσιάσεις για τη ζωή των μελισσών κ.ά. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν αμιγείς κατηγορίες ελληνικού μελιού, γύρη, βασιλικό πολτό, ποτά και καλλυντικά από μέλι και άλλα προϊόντα κυψέλης.
Από το προσωπικό του Εργαστηρίου Μελισσοκομίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα γίνει ενημέρωση των μικρών μαθητών που θα επισκεφτούν τη γιορτή με το σχολείο τους.
Στη Γιορτή Μελιού θα προσφερθεί στους καταναλωτές μέλι με γιαούρτι και με λουκουμάδες. Συγκεκριμένα, ετοιμάζονται 10.000 λουκουμάδες, 100 κιλά γιαούρτι και 100 κιλά μέλι.
Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της Γιορτής Μελιού:
- Παρασκευή 14-10-2011
9:00-12:00 Ενημέρωση παιδιών δημοτικών σχολείων για τις μέλισσες από προσωπικό του Α.Π.Θ.
18:00 Τελετή έναρξης. Χαιρετισμοί.
19:00 Ομιλία για το μέλι από τον Καθηγητή του Α.Π.Θ., Ανδρέα Θρασυβούλου.
- Σάββατο 15-10-2011
19:00 Αλλεργικές αντιδράσεις από μέλισσες και σφήκες. Ομιλία από τον Ιατρό Δρ. Ιωάννη Σιδηρόπουλο, ειδικό Αλλεργιολόγο, Διευθυντή του ΕΣΥ.
20:00 Μουσικό Σχήμα Δημοσθένη Σπανουδάκη.
- Κυριακή 16-10-2011
19:00 Η διατροφική αξία των προϊόντων της μέλισσας. Ομιλία από τη Δρ. Χρύσα Τανανάκη, Λέκτορα του Εργαστηρίου Μελισσοκομίας του Α.Π.Θ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Για περισσότερες πληροφορίες: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Πηγή: press.auth.gr