• Science articles

    Θέματα γενικού επιστημονικού ενδιαφέροντος...

    Από τον Einstein έως και το πρώτο λειτουργικό τεχνητό φύλλο με ικανότητα φωτοσύνθεσης...

    Επιστήμη_Science

EFET: Ανάκληση κατεψυγμένων μπιφτεκιών με Salmonella


Αναζήτηση Θέματος


Ο ΕΦΕΤ, και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατά τη διάρκεια ελέγχου, διαπίστωσαν τη διακίνηση κατεψυγμένων μπιφτεκιών, στα οποία ανιχνεύθηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Salmonella spp.

Πρόκειται για κατεψυγμένα μπιφτέκια με την εμπορική επωνυμία «Κρεαταγορά Μαυρομάτης - Μπιφτέκι 100 gr ΚΤΨ», σε πλαστικές συσκευασίες υπό κενό των 1.200 gr (12 τεμάχια των 100 gr), με ημερομηνία παραγωγής 13-06-2011 και ημερομηνία λήξης 09-02-2012, τα οποία παράγονται από την εταιρεία «Τα Βλαχάκια - Δ & Δ. Μαυρομάτης ΟΒΕΕ», έναντι ΒΙ.ΠΑ. Προσοτσάνης.

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων - Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση - απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του ανωτέρω προϊόντος από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Οι καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους το παραπάνω προϊόν, καλούνται να μην το καταναλώσουν.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ Γιάννης Μίχας τόνισε ότι «Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΦΕΤ, όχι μόνο στην Αττική αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα, βρίσκονται καθημερινά σε υψηλά επίπεδα ετοιμότητας για να προφυλαχθεί το καταναλωτικό κοινό από πιθανούς διατροφικούς κινδύνους» και πρόσθεσε «Οι προσπάθειές μας, παρά τις δυστυχώς σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό, θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς».

Δελτίο Τύπου ΕΦΕΤ

Πηγή: efet.gr


σχόλια (0)
Next Next Next
Environment Blogs
Online Marketing
image Blogarama - The Blog Directory iozoo.com
Bloglisting.net - The internets fastest growing blog directory Make Money Blogging blog directory blog search directory
Blog Directory TopBlogDir.blogspot.com button
Monitored by Pingdom
eXTReMe Tracker
 
Related Posts with Thumbnails