• Science articles

    Θέματα γενικού επιστημονικού ενδιαφέροντος...

    Από τον Einstein έως και το πρώτο λειτουργικό τεχνητό φύλλο με ικανότητα φωτοσύνθεσης...

    Επιστήμη_Science

3o Festival Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού


Αναζήτηση Θέματος


3o Festival Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού
Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 21, 22 και 23 Οκτωβρίου 2011

Διοργάνωση: Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού (ΕΟΣΣ), Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ.) και τελεί υπό την αιγίδα τουΥπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

Είναι ο σημαντικότερος θεσμός για τα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα της χώρας μας, ο οποίος περιλαμβάνει:
  • Έκθεση τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων
  • Συνέδριο για το μάρκετινγκ και την προώθηση της Ελληνικής τυροκομίας και γαλακτοκομίας
  • Τον 3ο Διαγωνισμό Ελληνικών Τυριών
  • Αναπαράσταση τυροκόμισης σε πραγματικές συνθήκες
  • Αποτελεί τον τόπο συνάντησης, επιμόρφωσης και πληροφόρησης όλων των εμπλεκόμενων στον κλάδο των γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τους τομείς της παραγωγής, των μηχανημάτων, του εξοπλισμού, των νέων τεχνολογιών, της νέας νομοθεσίας, της τυποποίησης, της προώθησης, της υγιεινής και της ασφάλειας.
Στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη των επιχειρήσεων σε ολόκληρη της αλυσίδα παραγωγής, από την παραγωγή γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, τη διακίνηση, τη συντήρηση, των πώληση, την προετοιμασία αυτών των αγαθών για το πιάτο του καταναλωτή. Η παρουσίαση των καινοτόμων δράσεων των επιχειρήσεων στον τομέα της παραγωγής, την ενημέρωση για τις νέες τάσεις της παγκόσμιας αγοράς και των πιστοποιημένων προϊόντων αλλά και τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις θα γίνουν πιο ανταγωνιστικές αξιοποιώντας το σύγχρονο μάρκετινγκ.

Η 3η Έκθεση για το γάλα και το τυρί έχει ως σκοπό να παρουσιάσει και να αναδείξει τα υψηλής ποιότητας ελληνικά γαλακτοκομικά προϊόντα στους επαγγελματίες, εμπορικούς αντιπροσώπους του χώρου αλλά και στον Έλληνα καταναλωτή. Παράλληλα, παρουσιάζει τις εξελίξεις σχετικά με τους τομείς της παραγωγής, των μηχανημάτων, του εξοπλισμού, των νέων τεχνολογιών για τους παραγωγούς.

Συμμετέχοντες:
  • Περιφέρειες, Επιμελητήρια, Δημόσιοι οργανισμοί, Υπουργεία
  • Βιομηχανίες και βιοτεχνίες γάλακτος
  • Τυροκομεία
  • Εταιρίες επεξεργασίας γάλακτος για την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων
  • Εταιρίες διακίνησης γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων
  • Εταιρίες προϊόντων με βάση το γάλα (παγωτά, σοκολάτες, κρέμες κ.τ.λ.)
  • Εταιρίες κατασκευής η αντιπροσώπευσης γαλακτοκομικών και τυροκομικών μηχανημάτων
  • Εταιρίες κατασκευής ή αντιπροσώπευσης εξοπλισμού συσκευασίας και τυποποίησης
  • Εταιρίες και συνεταιρισμοί με βασική παραγωγή το τυρί και το γάλα
  • Επιχειρήσεις και εταιρίες παραγωγής βιολογικού τυριού και γάλακτος
  • Δήμοι όπου η κύρια παραγωγή τους είναι η κτηνοτροφία
Παράλληλες εκδηλώσεις:
Πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων θα πλαισιώσουν το 3ο Φεστιβάλ Γάλακτος και Τυριού:
  • Επιχειρηματικές καινοτομίες
  • Εκδηλώσεις για το τυρί και το γάλα
  • Γευσιγνωσίες τυριών
  • Γαστρονομικές παρουσιάσεις από γαλακτοκομικά προϊόντα
  • Εκδηλώσεις για παιδιά
3ος Διαγωνισμός Ελληνικών Τυριών

Στo πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Γάλακτος και Τυριού, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα πραγματοποιηθεί ο 3ος Διαγωνισμός Ελληνικών Τυριών. Πρόκειται για μια διοργάνωση, υψηλών προδιαγραφών, που στόχο έχει:
  • Την ανάδειξη του πλούτου και της ποιότητας των ελληνικών τυριών στο καταναλωτικό και εμπορικό κοινό
  • Γνωριμία, προβολή και προώθηση των διαφορετικών κατηγοριών ελληνικών τυριών
  • Ανάδειξη του καλύτερου τυριού ανά κατηγορία που ανήκει (Χρυσή φέτα, Χρυσή γραβιέρα κ.τ.λ.).
Ο μοναδικός αυτός διεθνών προδιαγραφών διαγωνισμός, πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και οργανώνεται για τρίτη φορά. Οι γευστικές δοκιμές των δειγμάτων, που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό, θα πραγματοποιηθούν από την ειδική κριτική επιτροπή αποτελούμενη από έμπειρους και καταξιωμένους σεφ και γευσιγνώστες. Κατά τις γευστικές δοκιμές, το κάθε τυρί θα φέρει ειδικό κωδικό χωρίς τη συσκευασία του, ώστε να διασφαλιστεί η ανεπηρέαστη απόφαση της κριτικής επιτροπής. Τα τυριά που θα βραβευθούν μπορούν να φέρουν στη συσκευασία τους το μετάλλιο που κατέκτησαν. Η απονομή των μεταλλίων θα γίνει το Σάββατο 22-10-11.

Ο 3ος Διαγωνισμός Ελληνικών Τυριών 2011, με τη δημοσιότητα και τις διακρίσεις που συνεπάγονται, αφορά όλα τα τυροκομεία και τις βιομηχανίες της χώρας, τα οποία δημιουργούν προϊόντα σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον ποιότητας και γεύσης. Σας καλούμε να συμμετάσχετε με τους κωδικούς που εσείς πιστεύετε ότι μπορούν να σας φέρουν διακρίσεις. Η συμβολική τιμή συμμετοχής κάθε κωδικού σας στο διαγωνισμό είναι 122 € πλέον ΦΠΑ 23%.

Ωράριο λειτουργίας:
  • 21 Οκτωβρίου 2011: 12:00-21:00
  • 22 Οκτωβρίου 2011: 10:00-21:00
  • 23 Οκτωβρίου 2011: 10:00-20:00

Πηγές: edpa.gr , trofimos.blogspot.com

σχόλια (0)
Next Next Next
Monitored by Pingdom
eXTReMe Tracker
 
Related Posts with Thumbnails