• Science articles

    Θέματα γενικού επιστημονικού ενδιαφέροντος...

    Από τον Einstein έως και το πρώτο λειτουργικό τεχνητό φύλλο με ικανότητα φωτοσύνθεσης...

    Επιστήμη_Science

Η ελληνική περιπέτεια ενός Βέλγου ποδηλάτη: Christian Van Limbergen


Αναζήτηση Θέματος


Ο 61χρονος Βέλγος Christian Van Limbergen είχε ένα όνειρο. Να πραγματοποιήσει το γύρο της Ευρώπης με ποδήλατο, έχοντας ως σκοπό να καταφέρει να μπει στο βιβλίο Γκίνες. Περνώντας, όμως, από τα Χανιά, μετά από 22 χρόνια ταξιδιού, κάποιος/οι ασυνείδητοι είχαν "αντίθετη άποψη".

Ο Christian ταξιδεύει ήδη 22 χρόνια, αφού το εν λόγω εγχείρημά του ξεκίνησε από το 1989, περνώντας από κάθε χώρα της γηραιάς ηπείρου, κάθε πόλη, κάθε χωριό, κάθε δήμο και περιφέρεια. Ο δρόμος του τον έφερε και στα Χανιά, όπου ενώ βρισκόταν στο ενετικό λιμάνι της πόλης, του έκλεψαν το ποδήλατο και μαζί με αυτό ό'τι σφραγίδα και αποδεικτικό στοιχείο είχε από 30.000 δήμους, κοινότητες και άλλα σημεία σε όλη την Ευρώπη, για να αποδείξει το μακροχρόνιο ευρωπαϊκό του ταξίδι.

Ο 61χρονος απευθύνει, πλέον, την εξής έκκληση: «Κλέβοντάς μου τα τετράδια με τις υπογραφές μου έκλεψαν τη ζωή μου. Παρακαλώ αυτόν που έκανε αυτήν την πράξη να κρατήσει το ποδήλατο, τα ρούχα μου, το sleeping bag, αλλά να μου επιστρέψει τα τετράδια!», λέει εμφανώς στεναχωρημένος που οι κόποι 22 ετών χάθηκαν κατ' αυτόν τον τρόπο.

Ο τοπικός ποδηλατικός σύλλογος των Χανίων «Τάλως» ευαισθητοποιήθηκε από την είδηση της κλοπής και χάρισε στον κ. Limbergen ένα δικό του ποδήλατο, που είναι σε πολύ καλή κατάσταση, καθώς και ρούχα, ενώ άλλοι πολίτες συνεισέφεραν με χρήματα και κάποια αντικείμενα.

Όμως, η μεγάλη απώλεια για τον Christian είναι αυτά τα έγγραφα που ξεκίνησε να μαζεύει ταξιδεύοντας, σε ένα ταξίδι που άρχισε με μια πεταλιά πριν ακόμη καταρρεύσει η Σοβιετική Ένωση και κινδυνεύει να τελειώσει 22 χρόνια μετά στα Χανιά.

Πηγή: lifo.gr


σχόλια (0)
Next Next Next
Environment Blogs
Online Marketing
image Blogarama - The Blog Directory iozoo.com
Bloglisting.net - The internets fastest growing blog directory Make Money Blogging blog directory blog search directory
Blog Directory TopBlogDir.blogspot.com button
Monitored by Pingdom
eXTReMe Tracker
 
Related Posts with Thumbnails