• Science articles

    Θέματα γενικού επιστημονικού ενδιαφέροντος...

    Από τον Einstein έως και το πρώτο λειτουργικό τεχνητό φύλλο με ικανότητα φωτοσύνθεσης...

    Επιστήμη_Science

Τέθηκε σε ισχύ ο νόμος για την κατάργηση της "Αγρογή ΑΕ"


Αναζήτηση Θέματος


Τέθηκε σε ισχύ από τις 8 Δεκεμβρίου 2010 το νομοσχέδιο (3895) για την κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων του δημόσιου τομέα, που υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρμόδιους υπουργούς στις 6 Δεκεμβρίου 2010.

Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο αναφέρονται μεταξύ άλλων και οι μετατάξεις του προσωπικού που εργαζόταν στα Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και στην Εθνική Επιτροπή Γάλακτος Ελλάδας. Επίσης γίνεται αναφορά για το μέλλον των εργαζομένων στην ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ.

Για τα Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης
  • Το μόνιμο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικό που υπηρετεί μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου στα Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης μεταφέρεται σε κενές οργανικές θέσεις αντίστοιχης κατηγορίας, κλάδου, βαθμού και ειδικότητας για τις οποίες κατέχει τα τυπικά προσόντα, υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στον ίδιο νομό ή σε όμορους νομούς. Αν δεν υπάρχουν κενές θέσεις, η μεταφορά ενεργείται σε προσωποπαγείς θέσεις προσωπικού, που συνιστώνται με την πράξη της μεταφοράς.
  • Το μόνιμο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικό που υπηρετεί σε Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης που εδρεύουν σε νησί στο οποίο δεν υπάρχουν υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μετατάσσεται με την πιο πάνω διαδικασία σε θέσεις κρατικών περιφερειακών υπηρεσιών, Ν.Π.Δ.Δ. ή Ο.Τ.Α. πρώτου και δεύτερου βαθμού που εδρεύουν στο οικείο νησί.
Για την Εθνική Επιτροπή Γάλακτος Ελλάδας
  • Το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του Ν.Π.Ι.Δ. «Εθνική Επιτροπή Γάλακτος Ελλάδας» που καταργείται και οι δικηγόροι που έχουν προσληφθεί σε αυτό με σχέση έμμισθης εντολής, μεταφέρονται με κοινή απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε κενές οργανικές θέσεις αντίστοιχης κατηγορίας, κλάδου, βαθμού και ειδικότητας για τις οποίες κατέχει τα τυπικά προσόντα, προσωπικού των Ν.Π.Ι.Δ., εποπτείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Αν δεν υπάρχουν κενές θέσεις η μεταφορά γίνεται σε προσωποπαγείς θέσεις που συνιστώνται με την απόφαση της μεταφοράς. Τα ταμειακά υπόλοιπα της Επιτροπής μεταφέρονται στον ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ. Για τη μεταφορά τους εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του Δ.Σ. του ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ.
Για την ΑΓΡΟΓΗ
  • Οι συμβάσεις εργασίας του προσωπικού που προσελήφθη τελευταίο στην ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. για την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της, η ισχύς των οποίων άρχισε την 1η Σεπτεμβρίου 2009, καθώς και οι συμβάσεις των δικηγόρων που έχουν προσληφθεί στην εταιρεία με σχέση έμμισθης εντολής καταγγέλλονται τηρουμένων των προβλέψεων της εργατικής νομοθεσίας.
  • Το ψηφιακό αρχείο δεδομένων της ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. περιέρχεται στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.).

Πηγή: agrotypos.gr

σχόλια (0)
Next Next Next
Environment Blogs
Online Marketing
image Blogarama - The Blog Directory iozoo.com
Bloglisting.net - The internets fastest growing blog directory Make Money Blogging blog directory blog search directory
Blog Directory TopBlogDir.blogspot.com button
Monitored by Pingdom
eXTReMe Tracker
 
Related Posts with Thumbnails