• Science articles

    Θέματα γενικού επιστημονικού ενδιαφέροντος...

    Από τον Einstein έως και το πρώτο λειτουργικό τεχνητό φύλλο με ικανότητα φωτοσύνθεσης...

    Επιστήμη_Science

ΗΛΙΟΣ: Διαδικτυακή εφαρμογή υπολογισμού της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κτιρίων από φωτοβολταϊκά


Αναζήτηση Θέματος


«Ηλιακές Οικολογικές Στέγες» ονομάζεται η διαδικτυακή εφαρμογή η οποία συμβάλλει στην προσπάθεια να κατανοήσουν καλύτερα οι πολίτες το σύνολο της επένδυσης των φωτοβολταϊκών συστημάτων στις οροφές κτιρίων και των κατοικιών τους. Εν συντομία ονομάζεται «ΗΛΙ.Ο.Σ.».

Διαδικτυακή εφαρμογή: Ηλιακές Οικολογικές Στέγες
Ο ακριβής υπολογισμός της παραγωγής ενέργειας στις ταράτσες είναι μια πρωτότυπη διαδικτυακή εφαρμογή, ανάδοχος της προσπάθειας αυτής είναι η WWF-Ελλάς.

Η ιδέα του διαδικτυακού εργαλείου ΗΛΙΟΣ αναπτύχθηκε το καλοκαίρι του 2009 στη Γερμανία από την ομάδα μηχανικών της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «CO2 online», που πραγματοποιεί ενημερωτικές εκστρατείες για τα θέματα της κλιματικής αλλαγής και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Εκτιμάται ότι περισσότερα από 30.000 άτομα έχουν κάνει χρήση του διαδικτυακού εργαλείου, καθώς συνδυάζει την απλότητα στους χειρισμούς και την ακρίβεια στους υπολογισμούς, τα στοιχεία των οποίων προέρχονται: από έρευνα πεδίου και από επιστημονική βιβλιογραφία πάνω στην τεχνολογία των φωτοβολταϊκών και στις μεθόδους ενσωμάτωσης σε κτίρια.

Μια ειδική εφαρμογή του Google maps που υπάρχει στην ιστοσελίδα βοηθά στον εντοπισμό και υπολογισμό της επιφάνειας της στέγης του συγκεκριμένου κτιρίου που επιλέγεται.

Από την περιβαλλοντική οργάνωση επισημαίνεται ότι «με το ΗΛΙΟΣ δεν επιδιώκεται η αντικατάσταση της γνώσης και της μελέτης των ειδικών».

Ιστότοπος διαδικτυακής εφαρμογής: wwf.gr/ilios

Πηγές: enet.gr , wwf.gr

σχόλια (1)
Next Next Next
Environment Blogs
Online Marketing
image Blogarama - The Blog Directory iozoo.com
Bloglisting.net - The internets fastest growing blog directory Make Money Blogging blog directory blog search directory
Blog Directory TopBlogDir.blogspot.com button
Monitored by Pingdom
eXTReMe Tracker
 
Related Posts with Thumbnails