• Science articles

    Θέματα γενικού επιστημονικού ενδιαφέροντος...

    Από τον Einstein έως και το πρώτο λειτουργικό τεχνητό φύλλο με ικανότητα φωτοσύνθεσης...

    Επιστήμη_Science

Παραγωγή ορατού φωτός από το... ανθρώπινο σώμα


Αναζήτηση Θέματος


Το ανθρώπινο σώμα παράγει ορατό φως, εξαιτίας όμως του γεγονότος ότι είναι 1.000 φορές πιο αδύναμο από αυτό που μπορεί να ανιχνεύσει το ανθρώπινο μάτι, γι' αυτό δεν είναι και τόσο ορατό σε μας.

Παραγωγή ορατού φωτός
από το ανθρώπινο σώμα
Τα επίπεδα του ορατού φωτός το οποίο εκπέμπεται σε εξαιρετικά μικρές ποσότητες, αυξάνονται και μειώνονται κατά την διάρκεια της ημέρα, όπως προέκυψε από το επιστημονικό πείραμα.

Στην πραγματικότητα, όλα τα ζωντανά πλάσματα εκπέμπουν ένα πολύ αδύναμο φως, το οποίο είναι πιθανώς ένα υποπροϊόν των βιοχημικών αντιδράσεων που συμβαίνουν στο ανθρώπινο σώμα.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η ένταση του φωτός αυξήθηκε και μειώθηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας, με το χαμηλότερο σημείο της στις 10 π.μ. και το μεγαλύτερο στις 4 μ.μ. Μετά τις 4 μ.μ. αρχίζει πάλι να μειώνεται βαθμιαία.

Βάση των αποτελεσμάτων, το τελικό συμπέρασμα των ερευνητών είναι ότι η αυξομείωση την έντασης του φωτός πρέπει να έχει σχέση με το ανθρώπινο βιολογικό "ρολόι" και με το πώς ο ανθρώπινος μεταβολισμός επηρεάζεται κατά την διάρκεια της ημέρας.

Τα πειράματα πραγματοποιήθηκαν από επιστήμονες στην Ιαπωνία οι οποίοι χρησιμοποίησαν εξαιρετικά ευαίσθητες φωτογραφικές μηχανές ικανές να ανιχνεύσουν μεμονωμένα φωτόνια. Πέντε άντρες τοποθετήθηκαν γυμνοί μπροστά από τις φωτογραφικές μηχανές σε πλήρες σκοτάδι, σς ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια για 20 λεπτά κάθε τρεις ώρες, από τις 10 π.μ. έως τις 10 μ.μ. για τρεις ημέρες.


σχόλια (0)
Next Next Next
Environment Blogs
Online Marketing
image Blogarama - The Blog Directory iozoo.com
Bloglisting.net - The internets fastest growing blog directory Make Money Blogging blog directory blog search directory
Blog Directory TopBlogDir.blogspot.com button
Monitored by Pingdom
eXTReMe Tracker
 
Related Posts with Thumbnails