• Science articles

    Θέματα γενικού επιστημονικού ενδιαφέροντος...

    Από τον Einstein έως και το πρώτο λειτουργικό τεχνητό φύλλο με ικανότητα φωτοσύνθεσης...

    Επιστήμη_Science

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης - European Mobility Week


Αναζήτηση Θέματος


Εκδηλώσεις σε όλη την Αθήνα, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη χρήση των δημόσιων μέσων μεταφοράς, του ποδηλάτου και της πεζής κίνησης διοργανώνονται από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης.

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης
Με σύνθημα "Μετακινούμαστε έξυπνα ζούμε καλύτερα", φορείς και οργανώσεις επιχειρούν μια μόνιμη προσπάθεια βελτίωσης της ζωής των πολιτών, μέσω της προώθησης αειφόρων τρόπων μετακίνησης και της συνετής χρήσης του αυτοκινήτου κατά τρόπο οικονομικό, ασφαλή και περιβαλλοντικά φιλικό.

Στη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης (European Mobility Week) συμμετέχουν 1468 πόλεις. Η Ελλάδα συμμετέχει επισήμως με πέντε πόλεις: Θεσσαλονίκη, Λαμία, Πανόραμα Θεσσαλονίκης, Γιαννιτσά, Βέροια.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου με εκδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος και την οδό Πανεπιστημίου, η οποία θα δοθεί στο κοινό από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Τις εκδηλώσεις οργανώνουν το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, μαζί με τον Όμιλο ΟΑΣΑ, (ΕΘΕΛ, ΗΣΑΠ, ΗΛΠΑΠ, ΑΜΕΛ, ΤΡΑΜ), τον ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ, το Δήμο Αθηναίων, τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, το Διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, την Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις, τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς, τη ΜΚΟ Επιβάτης, το Ecocity, και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης αποτελεί μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών. Κινητοποιεί τις πόλεις της Ευρώπης να αναδείξουν αυτές τις χρήσεις και να επενδύσουν στις απαραίτητες αλλαγές στις υποδομές.

Σκοπός είναι να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες να δράσουν ενάντια στη μόλυνση του αστικού περιβάλλοντος από τις μετακινήσεις, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ποιότητα της αστικής ζωής.

Συγκεκριμένα προβλέπει την:
  1. προώθηση των εναλλακτικών μορφών μετακίνησης εκτός του αυτοκινήτου,
  2. αύξηση της ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με τη μόλυνση και
  3. προβολή της πόλης σε διαφορετικές συνθήκες, ιδιαίτερα με την απαγόρευση κυκλοφορίας των αυτοκινήτων σε συγκεκριμένες περιοχές.

Πηγές: mobilityweek.eu , milamouprasina.gr

σχόλια (0)
Next Next Next
Environment Blogs
Online Marketing
image Blogarama - The Blog Directory iozoo.com
Bloglisting.net - The internets fastest growing blog directory Make Money Blogging blog directory blog search directory
Blog Directory TopBlogDir.blogspot.com button
Monitored by Pingdom
eXTReMe Tracker
 
Related Posts with Thumbnails