• Science articles

    Θέματα γενικού επιστημονικού ενδιαφέροντος...

    Από τον Einstein έως και το πρώτο λειτουργικό τεχνητό φύλλο με ικανότητα φωτοσύνθεσης...

    Επιστήμη_Science

Στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα υπάγεται πλέον ο ΕΦΕΤ


Αναζήτηση Θέματος


Στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα υπάγεται πλέον ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), την αρμοδιότητα του οποίου έχει μέχρι τώρα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, στη διάρκεια της πρώτης συνέντευξης Τύπου προς τους συντάκτες του ρεπορτάζ υγείας.

Το κομμάτι της διατροφής και του αθλητισμού, που μετά τον πρόσφατο κυβερνητικό ανασχηματισμό υπήχθησαν στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θα αναλάβει ο υφυπουργός κ. Χρήστος Αηδόνης. Κομμάτι, που θα περιέχει και τον ΕΦΕΤ, δήλωσε ο κ. Λοβέρδος.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Τρίτη σε δηλώσεις του προς τους συντάκτες του αγροτικού ρεπορτάζ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστας Σκανδαλίδης, είχε υπογραμμίσει ότι ο ΕΦΕΤ παραμένει στην αρμοδιότητα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς όπως είχε πει χαρακτηριστικά η νέα αρμοδιότητα της διατροφής, που έχει το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έχει να κάνει περισσότερο με τη σχέση υγείας και διατροφής.

Πρόκειται για την τρίτη αλλαγή αρμοδιότητας στον ΕΦΕΤ, αφού παλαιότερα υπαγόταν στο υπουργείο Ανάπτυξης (τμήμα Εμπορίου) και πέρσι στις αρχές του έτους πέρασε στην αρμοδιότητα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια (0)
Next Next Next
Environment Blogs
Online Marketing
image Blogarama - The Blog Directory iozoo.com
Bloglisting.net - The internets fastest growing blog directory Make Money Blogging blog directory blog search directory
Blog Directory TopBlogDir.blogspot.com button
Monitored by Pingdom
eXTReMe Tracker
 
Related Posts with Thumbnails