• Science articles

    Θέματα γενικού επιστημονικού ενδιαφέροντος...

    Από τον Einstein έως και το πρώτο λειτουργικό τεχνητό φύλλο με ικανότητα φωτοσύνθεσης...

    Επιστήμη_Science

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων ελαιοπαραγωγών για το πριμ ποιότητας


Αναζήτηση Θέματος


Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τους ελαιοπαραγωγούς προκειμένου να λάβουν το πριμ ποιότητας για το ελαιόλαδο λήγει στις 30 Ιουνίου.

«Eλιά», ξυλογραφία της Λουκίας Mαγγιώρου
Δικαιούχοι της πρόσθετης ενίσχυσης είναι οι γεωργοί που καλλιεργούν και παράγουν ελαιοκοµικά προϊόντα ΠΟΠ ή ΠΓΕ και εφαρμόζουν σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης, βάσει των εθνικών προτύπων AGRO 2.1 και AGRO 2.2 και 2.3, σύμφωνα με την απόφαση για την εφαρμογή του Μέτρου 1 «Βελτίωση της ποιότητας ελαιοκοµικών προϊόντων».

Το ποιοτικό πριμ αφορά την ελαιοκοµική περίοδο 2009−2010 (έτος υποβολής της αίτησης ενίσχυσης 2010). Το ποσό της ενίσχυσης χορηγείται στους δικαιούχους ως ενίσχυση/εκτάριο σε ετήσια βάση και ο συνολικός ετήσιος προϋπολογισμός ανέρχεται στα 10 εκατ. ευρώ.

Το ακριβές ύψος, της ανά εκτάριο πρόσθετης ενίσχυσης ελαιολάδου και επιτραπέζιων ελιών για κάθε έτος, καθορίζεται µε απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μετά την υποβολή και τον έλεγχο των αιτήσεων των γεωργών.

Τέλος, σύμφωνα με την απόφαση, οι ελαιοπαραγωγοί πρέπει να παραδίδουν τον ελαιόκαρπο σε πιστοποιηµένες από τον ΟΠΕΓΕΠ επιχειρήσεις οι οποίες κατέχουν πιστοποιητικό συµµόρφωσης, σχετικά µε τη τήρηση συστήµατος διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίµων που βασίζεται στις αρχές HΑCCP.

Δείτε το ΦΕΚ

Πηγή: Αγρότυπος

σχόλια (0)
Next Next Next
Environment Blogs
Online Marketing
image Blogarama - The Blog Directory iozoo.com
Bloglisting.net - The internets fastest growing blog directory Make Money Blogging blog directory blog search directory
Blog Directory TopBlogDir.blogspot.com button
Monitored by Pingdom
eXTReMe Tracker
 
Related Posts with Thumbnails