• Science articles

    Θέματα γενικού επιστημονικού ενδιαφέροντος...

    Από τον Einstein έως και το πρώτο λειτουργικό τεχνητό φύλλο με ικανότητα φωτοσύνθεσης...

    Επιστήμη_Science

Ανακύκλωση με διαλογή των υλικών στην πηγή: Πρόταση της Επιτροπής Πρωτοβουλίας των Εξαρχείων


Αναζήτηση Θέματος


Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας των Εξαρχείων πρότεινε στον Δήμο Αθηναίων, την ανακύκλωση με διαλογή των υλικών στην πηγή, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».
Οι προτάσεις της Επιτροπής, οι οποίες αναμένεται να συζητηθούν στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, έχουν να κάνουν:
  • Με την τήρηση της νέας οδηγίας για τα απορρίμματα (2008/98/ΕΚ), η οποία απαιτεί η διαλογή να γίνεται στην πηγή, με αποκλειστική ευθύνη του Δήμου Αθηναίων.
  • Με την τοποθέτηση τεσσάρων κλειστών κάδων διαφορετικού χρώματος, έναν για κάθε ανακυκλούμενο υλικό (πλαστικό, μέταλλο, γυαλί, χαρτί). Εν προκειμένω, οι υπάρχοντες μπλε κάδοι μπορούν να αξιοποιηθούν για ένα εξ αυτών των υλικών.
  • Με την ενημέρωση των κατοίκων πόρτα- πόρτα για το νέο σύστημα ανακύκλωσης.
Όπως επισήμανε η Επιτροπή, τους τελευταίους δύο μήνες έχουν τοποθετηθεί μικρός αριθμός μπλε κάδων ανακύκλωσης, χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωση στους κατοίκους για τη σωστή χρήση τους.
Αποτέλεσμα ήταν οι εν λόγω κάδοι, να γεμίζουν σε ποσοστό άνω του 40% με κοινά σκουπίδια, τα οποία καταλήγουν στη χωματερή.

Για την κατάθεση των προτάσεων της προς τον Δήμο Αθηναίων, η Επιτροπή έλαβε υπ' όψιν την εμπειρία άλλων ευρωπαϊκών χωρών αλλά και επιτυχημένα παραδείγματα ανακύκλωσης στην πηγή, όπως στους Δήμους Βύρωνα, Κοζάνης κ.ά.


σχόλια (0)
Next Next Next
Environment Blogs
Online Marketing
image Blogarama - The Blog Directory iozoo.com
Bloglisting.net - The internets fastest growing blog directory Make Money Blogging blog directory blog search directory
Blog Directory TopBlogDir.blogspot.com button
Monitored by Pingdom
eXTReMe Tracker
 
Related Posts with Thumbnails